Primele zile, săptămâni, poate chiar luni, sunt pline de lucruri noi pentru proaspeții părinți, astfel că aceștia trebuie să găsească echilibrul și să învețe să-i înțeleagă pe bebeluși, pentru a le asigura acestora tot confortul necesar.

Pregătirea în cele nouă luni de sarcină nu este nici pe departe de ajuns pentru viitoarea mămică, întrucât a aduce bebelușul acasă, presupune mult mai multe lucruri decât niște cărți bine memorate și însușite.

  Cum comunică bebelușii?

Singura cale de comunicare a bebelușilor este reprezentată de plânsetele pe care aceștia le scot. Sec, încet, mârâit, cu toată forța, oftat sau chicotit, acestea sunt metodele prin care cei mici își exprimă, în primele luni de viață, fericirea, durerea, mirarea sau neputința.

Din punct de vedere medical, plânsul este foarte important pentru bebeluși, deoarece îi ajută să învețe să își controleze aerul care iese și care pătrunde în plămâni, la fel și corzile vocale.

 Acomodarea părinților cu sunetele bebelușilor

Perioada de acomodare de după experiența nașterii este, atât pentru proaspăta mămică, cât și pentru bebeluș un adevărat test. Dacă în primele zile mămica va tresări la fiecare scâncet, după ce va ajunge să-și cunoască bebelușul, nu se va mai panica la fiecare tresărire a acestuia, la fiecare plânset sau la fiecare moment în care acesta visează.

În perioada de acomodare, ca și în perioada sarcinii, deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici, au o importanță extrem de mare.

Recoltarea de celule stem la naștere asigură celui mic o viață lipsită de incidente medicale grave și lasă părinții să se bucure de clipele minunate pe care le experimentează. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, de cea mai înaltă calitate.

Cum se clasifică plânsetele bebelușilor?

 1. Mârâitul

Da, bebelușii chiar mârâie. Înainte de a învăța să comunice prin limbaj verbal, bebelușii „găsesc” tot felul de metode prin care atrag atenția părinților.

În primele lor luni de viață, plânsul, la fel ca și sunetele ce seamănă izbitor de mult cu mârâitul, sunt, pentru cei mici, un reflex. Pe măsură ce se dezvoltă, aceștia vor apela la această metodă de a scoate sunete voit, pentru a semnala diverse aspecte (trebuie schimbați, nu le e foame, etc).

 2. Mormăielile

Mormăielile bebelușilor pot exprima nemulțumirea acestora, vis-a-vis de diferite aspecte sau, pur și simplu, pot exprima faptul că cei mici s-au plictisit.. Astfel că, atunci când cei mici încep să mormăie, n-ar fi o idee rea să le fie distrasă atenția cu jucăria preferată, spre exemplu, pentru a nu începe să plângă, de-a dreptul.

3. Chicotelile

Bebelușii sunt pur și simplu adorabili când chicotesc, devenind de-a dreptul superbi atunci când învață să râdă. Astfel, la vârsta de aproximativ patru luni, cei mici vor începe să chicotească în urma unor stimuli externi, gâdilatul, „spectacolul” oferit de părinți, etc.

4. Oftat

Și bebelușii oftează… și nu pentru că ar avea probleme existențiale. La bebeluși, oftatul apare chiar încă din primele săptămâni de viață și este o manifestare care le creează plăcere maximă. De cele mai multe ori, contrar semnificației oftatului la adulți, oftatul la bebeluși desemnează completa mulțumire a acestora.

 5. Țipetele ascuțite

Țipetele ascuțite arată faptul că bebelușii sunt pur și simplu, în culmea plăcerii. Ei scot asemenea sunete atunci când primesc multă atenție. Țipetele ascuțite reprezintă o formă de comunicare care transmite că ceea ce se întâmplă în acel moment, este în mod clar pe placul celor mici.

Grija pentru bebeluși este întotdeauna principala preocupare a părinților, pentru ca micuților să nu le lipsească nimic. Un simplu mormăit sau un plânset în toată regula îi va determina pe părinți să ia atitudine și să le facă pe plac, pentru ca cei mici să fie fericiți.

Fericirea poate însă să dureze o viață întreagă. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă părinților „uneltele” necesare, pentru ca ei să se bucure de o viață lipsită de griji.

Seracell este banca numărul 1 din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și susține de 10 ani tratamentele de leucemie și a diverselor tipuri de camere, prin fabricarea de produse și transplant de celule stem. Baby Stem Seracell este singura bancă de celule stem cu experiență cu ambele celule, din măduva osoasă și cordon ombilical. Celulele stem ajung în laboratoarele Seracell, sunt procesate și odată obținută proba, aceasta va fi stocată în vapori de azot (nitrogen) lichid, pentru a elimina posibilitatea infestării probei. Laboratoarele Seracell sunt prevăzute cu rezervare special realizate pentru criogenizare și criostocare a probelor în vapori de azot lichid. Astfel, criogenizarea este automată, procesul fiind astfel monitorizat, protejându-se viabilitatea celulară a probelor. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 

 

 Voteaza Metodele bebelușilor de a comunica cu părinții lor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile