Modificările de somn în timpul sarcinii. Iată care sunt cauzele!

Sarcina este o bucurie pentru fiecare familie, însă poate fi o experiență obositoare pentru corpul unei femei. Atât disconfortul fizic, precum și stresul emoțional din sarcină pot provoca probleme cu somnul. Senzația de epuizare este o problemă comună în timpul primului și celui de-al treilea trimestru de sarcină.

Femeile sunt informate cu privire la simptomele neplăcute de dimineaţa la începutul sarcinii, dar multe dintre acestea nu cunosc și faptul că oboseala va fi prezentă în această perioadă, iar lipsa somnului poate crea o senzație de disconfort și agitație.

Grija pentru copil înseamnă de asemenea un minim de asigurare pe care părinții o pot oferi pentru eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul vieții celui mic. Recoltarea de celule stem este ideală deoarece cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Somnul pentru două persoane

Similar cu sfatul pe care o femeie însărcinată ar trebui să-l primească „mănâncă pentru doi”, specialiștii ar trebui, de asemenea, să sublinieze importanța „dormitului pentru două persoane”. Unul dintre motive este acela că sarcina poate afecta atât perioada normală de somn, cât și calitatea acestuia.

Cercetătorii au descoperit că somnul insuficient în perioada de sarcină ar putea afecta o femeie în diferite moduri care merg dincolo de sentimentul de epuizare în timpul zilei, iritabilitate şi concentrare slabă. Odată cu lipsa somnului, cresc riscurile de complicații în timpul sarcinii sau nașterii.

Somnul în primul trimestru

În primele luni de sarcină, creșterea nivelului de progesteron nu face doar ca o femeie să se simtă obosită, de asemenea, poate duce la urinarea frecventă care poate perturba somnul şi accentua starea de somnolenţă.

Pentru a reduce vizitele la toaletă în fiecare noapte, femeile însărcinate nu ar trebui să micșoreze cantitatea de lichide din timpul zilei, deoarece apa şi alte fluide sunt importante pentru a ajuta la prevenirea constipației și umflării excesive, două disconforturi comune ale sarcinii.

Somnul în al doilea trimestru

Al doilea trimestru de sarcină este de obicei cel mai liniștitor pentru femei. Schimbările hormonale, care sunt abrupte în timpul primului trimestru de sarcină, se reglează în al doilea trimestru, iar apoi sunt abrupte din nou, în al treilea trimestru.

Crampele la nivelul picioarelor pot apărea în timpul nopții în al doilea trimestru de sarcină, iar unele femei gravide, mai ales în cazul în care au un nivel scăzut de fier, pot experimenta sindromul picioarelor neliniștite în sepcial seara. Această problemă poate fi extrem de neplăcută și poate duce la lipsa somnului pe timpul nopții.

Somnul în al treilea trimestru de sarcină

Odată cu avansarea sarcinii, fătul devine din ce în ce mai mare și mai activ, burta se mărește, iar femeile însărcinate cu greu găsesc o poziție confortabilă pentru a se odihni. În această perioadă nu este indicat ca viitoarele mămici să doarmă pe spate, deoarece  uterul greu poate apăsa pe nervi la nivelul coloanei vertebrale şi pe vena care transportă sângele între partea inferioară a corpului și inimă.

Specialiștii recomandă ca femeile gravide să doarmă pe partea stângă, astfel se poate îmbunătăți fluxul de sânge și substanțe nutritive spre fătul în curs de dezvoltare și la inimă, uter şi rinichi. Utilizați perne pentru a fi mai confortabil, plasând una între genunchi, una sub burtă și una în spate, pentru a sprijini și a ameliora durerea.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.

Voteaza Modificările de somn în timpul sarcinii. Iată care sunt cauzele!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile