Muraturile in timpul sarcinii : Se pot sau nu se pot consuma?

Cuprins

În timpul sarcinii, este frecvent pentru majoritatea femeilor să dezvolte pofte alimentare. Aceste dorințe pot fi diferite de la o persoană la alta. Hormonii din timpul sarcinii pot cauza pofte pentru unele dintre cele mai neobișnuite alimente cum ar fi murăturile. În timp ce în unele cazuri, pofta de murături poate satisface nevoia de mâncare acră, alte femei găsesc în aceste alimente soluția pentru prevenirea unuia dintre cele mai tipice simptome ale sarcinii, de exemplu, greața de dimineață.

Nu se recomandă să mănânci murături zilnic. Consumul în mod moderat este o abordare mai înțeleaptă pentru a evita orice probleme ulterior.

 Ește consumul de murături sigur în sarcină? 

Consumul de murături în măsuri limitate când ești gravidă nu poate fi dăunător. Dar nu este recomandat să faci din mâncatul murăturilor o parte din alimentația de zi cu zi. Cantitatea mare de sare din murături poate duce la anumite probleme de sănătate. Moderația ar trebui să fie factorul decisiv ori de câte ori ești tentă să desfaci borcanul cu murături.

 Precauții ale consumului de murături în sarcină 

  • Consumul de murături excesiv poate duce la deshidratare. Astfel, asigură-te că bei multă apă și lichide sănătoase pentru a rămâne hidratată în mod corespunzător. În plus, apa potabilă poate contribui, de asemenea, la echilibrarea nivelurilor de sodiu din organism.

  • Dacă ești predispusă la gastrită în timpul sarcinii, este mai bine să eviți să mănânci murături în acest timp.

  • Abține-te de la mâncăruri foarte picante, deoarece acestea pot declanșa probleme digestive precum arsurile în stomac și aciditatea.

  • Consumul de murături care sunt bogate în sodiu poate provoca hipertensiune arterială gestațională care poate afecta negativ creșterea fătului.

  • Consumarea murăturilor tratate cu exces de conservanți chimici poate provoca complicații inutile în timpul sarcinii.

 Beneficiile murăturilor în timpul sarcinii

1.       Au un conținut scăzut de grăsimi și nu au colesterol

Murăturile nu conțin colesterol și grăsimi. Deci pot fi o opțiune bună pentru o gustare sănătoasă în timpul sarcinii, fără să îți pună greutatea în pericol. Nu uita să alegi murături fără îndulcire pentru a menține aportul scăzut de calorii.

2.        Îmbunătățesc digestia

Se crede că murăturile îmbunătățesc digestia și chiar funcția imunitară într-o oarecare măsură. Acestea pot conține bacterii sănătoase care împiedică dezvoltarea celor dăunătoare. Așadar, consumul de murături poate influența înmulțirea bacteriilor bune din sistemul digestiv, care pot ajuta la combaterea multor probleme digestive.

3.       Au proprietăți antioxidante

Fructele sau legumele murate nu sunt de obicei gătite, astfel, își păstrează antioxidanții. Antioxidanții ajută la apărarea organismului împotriva radicalilor liberi.

Ca și în cazul oricărui aliment, litera de lege este moderația, așa că încearcă să fii echilibrată în ceea ce privește consumul de murături.

Nota pentru Muraturile in timpul sarcinii : Se pot sau nu se pot consuma?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile