Nastere naturala – Beneficii si contraindicatii, simptome si alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii!

Cuprins
De ce să alegi nașterea naturală?
Travaliul este deseori mai scurt
Alăptarea este mult mai ușoară
Recuperarea este mai rapidă
Când nu ar trebui să optezi pentru o naștere naturală?

Nașterea naturală este un lucru pe care multe femei gravide îl planifică și speră să-l experimenteze. Alegerea de a avea o naștere naturală, fără intervenții exterioare ar trebui să fie decisă în final de starea mamei și a bebelușului. Unele femei se simt încrezătoare și au încredere în corpul lor. Unele doresc pur și simplu să evite orice intervenție sau medicamente. Cu toate acestea, în cultura noastră modernă și în societate, nașterea naturală devine din ce în ce mai puțin obișnuită, iar nașterea „fără durere” a devenit o normalitate.

De ce să alegi nașterea naturală?

Dacă crezi că nașterea fără medicamente pare imposibilă, există multe motive pentru care unele femei aleg să o facă. Medicamentele pentru durere pot afecta nașterea, cum ar fi accelerarea sau încetinirea sa. Poate avea efecte și asupra mamei, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale sau provocarea greței.

Alte femei aleg o naștere naturală pentru că doresc un control mai mare asupra procesului, inclusiv controlul durerii.

Travaliul este deseori mai scurt

Când se folosesc epiduralele și alte metode de ameliorare a durerii în timpul travaliului și nașterii, acestea adesea interferează cu modul natural de reacționare al organismului, ceea ce duce la contracții mai lente. În plus, atunci când medicamentele pentru durere încep să-și facă efectul, multe femei nu mai simt contracțiile, prin urmare, nu știu când este momentul să împingă. Prin faptul că nu împingi la momentele cheie cu o rezistență adecvată, nașterea poate fi prelungită. O naștere naturală permite femeilor să lucreze cu ritmul corpului lor, rezultând într-un travaliu mai scurt.

Alăptarea este mult mai ușoară

Bebelușii care se nasc printr-o naștere naturală tind să fie mai atenți și au un interes crescut pentru alăptare. Ceea ce majoritatea femeilor nu își dau seama este că medicamentele pentru durere care li se administrează sunt transmise și bebelușilor lor, ceea ce poate afecta alăptarea.

Recuperarea este mai rapidă

Femeile care trec printr-o naștere naturală se vor simți, adesea, excelent la scurt timp după naștere. Acest lucru se datorează faptului că nu au fost utilizate substanțe anestezice. Mamele care trec printr-o naștere naturală sunt capabile să se ridice și să se plimbe la scurt timp după naștere. În timpul travaliului, corpul eliberează endorfine care ajută la ameliorarea durerilor. Femeile care au o naștere naturală vor elibera mai multe endorfine decât femeile care trec printr-o cezariană.

Când nu ar trebui să optezi pentru o naștere naturală?

În momentul în care au o sarcină cu un risc ridicat, medicul îți poate recomanda să optezi pentru nașterea prin cezariană.

Nașterea naturală poate deveni un risc atunci când:

  •         Vârsta mamei depășește 40 de ani
  •         Mama a băut alcool sau a consumat droguri în timpul sarcinii
  •         Mama a avut intervenții chirurgicale anterioare la nivelul uterului, cum ar fi o cezarină
  •         Mama are un istoric de afecțiuni medicale precum diabetul sau probleme legate de coagularea sângelui
  •         Mama a avut anumite complicații în timpul sarcinii, precum probleme cu placenta

Indiferent dacă îți dorești o naștere naturală sau o naștere prin cezariană, este foarte important să iei această decizie în funcție de recomandările medicului tău.

Voteaza Nastere naturala – Beneficii si contraindicatii, simptome si alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile