NIDAȚIA: când apare, cât durează, simptome

 

Nidația în sarcină – când apare, cât timp durează și care sunt simptomele?

Cuprins

 • Nidatia – când apare
  Nidația – simptome
  Sangerare
  Crampe abdominale
  Creșterea temperaturii bazale a corpului
  Urinarea frecventă Nidația în sarcină (a embrionului uman) înseamnă atașarea oului fertilizat (blastocistului) pe căptușeala uterului astfel încât acesta să crească și să se dezvolte. Este un proces complet natural care se întâmplă la o săptămână după ovulație și este un stadiu incipient al sarcinii.Află mai jos totul despre nidație!

  Nidatia – când apare

  În cele mai multe cazuri, nidația sau implantarea oului fertilizat are loc în jurul valorii de nouă zile după ovulație, dar uneori poate să apară mai devreme de șapte zile sau până la 12 zile. Deci, dacă ovulația are loc în a 14-a zi după ciclul menstrual (ciclul mediu de 28 de zile), implantarea poate avea loc în a 23-a zi.

   

  Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

  Nidația – simptome

  Sângerare

  O treime dintre femei suferă de sângerări cauzate de implantare, dar se confundă cu menstruația, așa cum se întâmplă în timpul ciclului menstrual. Nidația oului poate provoca o sângerare mică, de numai câteva picături, ce provin din căptușeala uterului.

  Crampe abdominale

  Nidația poate fi un pic dureroasă, dar reprezintă o durere de slabă intensitate, și se poate resimți în abdomenul inferior, ca o durere de menstruație.

  Uneori, în perioada nidației uterul se contractă, iar acest lucru poate provoca o durere de intensitate scăzută.

  Creșterea temperaturii bazale a corpului

  Temperatura corporală bazală este ridicată în timpul implantării și poate fi o modalitate de a determina sarcina. Este posibil să nu urmărești neapărat temperatura corpului decât dacă încerci să rămâi gravidă.

  Prin urmare, trebuie să îți înregistrezi temperatura zilnică și să vezi dacă crește. Temperatura bazală a corpului crește la momentul ovulației datorită creșterii hormonului progesteron și rămâne ridicată atunci când apare implantarea.

  Urinarea frecventă

  nidatia simptomeÎn decurs de o săptămână de la implantare s-ar putea să simțiți mai frecvent nevoia de a urina. Creșterea aportului de sânge în zona pelviană afectează vezica. Această presiune crește necesitatea de a urina.

  Dacă îți dorești să rămâi însărcinată, fii atentă la semnele corpului tău. Poate vei reuși să determini momentul nidației și simptomele acesteia.

  Informează-te din timp despre recoltarea celulelor stem la naștere. Află mai multe de pe www.babystem.ro!

  • Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Nota pentru NIDAȚIA: când apare, cât durează, simptome: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 note, media: 4,80 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile