Obiceiurile bune pe care am vrea ca să le știe de mic copilașul atunci când suntem în societate sunt destul de multe și ne-ar plăcea să știm ca părinți că l-am educat pe cel mic în așa fel încât să țină cont de ele în mod automat.

Uneori însă părinții au tendința să ceară de la copii să se comporte într-un fel în care ei înșiși nu ar face-o pentru niciun fel de politețuri. De exemplu, atunci când nu avem chef să discutăm cu o persoană mai puțin cunoscută în tren, la coadă, sau pe stradă găsim o scuză potrivită și evităm situația. Pe copil însă îl certăm, spunându-i că ar trebui să fie politicos și să nu respingă un dialog.

De multe ori noi înșine facem lucruri aflate în opoziție cu ceea ce cerem de la copii să facă. De exemplu, câți dintre părinți se aruncă de drga dimineață să verifice poșta electronică sau pagina dintr-o rețea socială, sau câți dintre noi mai uită de dimineață să își facă patul, câți stăm până târziu la televizor, chiar dacă trebuie să mergem de dimineață la serviciu.

V-ați gândit vreodată de ce facem asta? Oare este pentru faptul că deși nu vedem nimic rău în toate cele enumerate mai sus în mintea noastră lucrează ceea ce credem că este sau nu bine, niște valori pe care le-am atribuit lucrurilor și acțiunilor? Sau este vorba despre faptul că știm foarte bine că nici noi nu procedăm corect, dar ne este rușine să recunoaștem?

Cu siguranță și maturii au obiceiuri nu tocmai sănătoase și putem începe să enumerăm pornind de la obiceiurile culinare. Le interzicem copiilor să consume multe dulciuri și o facem pe bună dreptate, acestea în cantități mari nu sunt tocmai benefice pentru sănătate, cu toate acestea noi înșine mai facem uneori abuzuri de acest fel. Este firesc să le spunem copiilor despre cât de rău este să fumezi, cu toate acestea de multe ori nu putem renunța la acest obicei.

De unele obiceiuri putem scăpa mai ușor: nu mâncați niciodată în fața televizorului și copilul se va obișnui și va înțelege că mesele zilei se consumă la … masă. De fapt, dacă vă și țineți de ceea ce îi spuneți copilului să facă sau să nu facă după caz, acesta va percepe mai ușor pe baza exemplului pe care îl are în față, iar exemplul părintesc nu este deloc de neglijat, mai ales la vârste fragede.

Orice obicei bun va fi preluat de căre copil dacă va vedea exemplul pozitiv al părintelui de fiecare dată, or cicălirea permanentă poate rămâne fără niciun rezultat, tocmai pentru că și copiii cred în fapte concrete :).Nota pentru Obiceiurile bune și educația copilului: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile