Odihna la mare în timpul sarcinii

Cum să nu te gândeşti la vacanţă, mare şi soare când toate acestea ni se asociază cu amintiri foarte plăcute ? 🙂 Dar, oare expunerea la soarele plajei nu va afecta negativ dezvoltarea sarcinii? Să disecăm acest subiect împreună.

Sarcina este un motiv de bucurie nemărginită, nu o boală pe care să o ascundem în casă. Iar mersul la mare este chiar indicat, dacă respectăm câteva reguli simple:

– Cea mai potrivită perioadă pentru o asemenea călătorie este trimestrul al doilea (12-30 saptamani) pentru că este o perioadă mai liniştită, ăn care ei avea nevoie de multă odihnă. În primul trimestru fătul se dezvoltă, abia se fromează organele, iar în ultimul este oarecum dificilă deplasarea.

– Cea mai indicată este o călătorie de 2- 3 săptămâni, o călătorie la mare planificată pe o singură săptămână este obositoare şi uneori nu-şi merită efortul.

– Incearca sa eviti calatoriile in tari exotice in aceasta perioada. Acestea presupun riscuri nedorite (creşterea tensiunii arterelor uterine şi impulsuri în partea de jos a abdomenului) cauzate de zbor şi schimbarea climatului.

Beneficii

– timpul petrecut la soare este bun pentru că ajută la reducerea semnificativă a edemelor.

– ajută la stabilirea tensiunii arteriale;

– un combatant foaret bun al anemiei;

– contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine către uter şi placentă (inclusiv);

– te relaxează, ajută la reducerea stresului, te echilibrează;

dacă este să vprbim în general, printre efctele pozitive se numără şi faptul că nisipul cald ajută la scăderea riscului de boli de rinichi, contribuie pozitiv asupra organelor de reproducere, ne îmbunătăţeşte organismul cu vitamina D. Şi în definitiv, scăldatul poate înlocui masajul acvatic cu brio!

Ce să conţină bagajul? Ce luăm cu noi la mare?

– planul de analiză al perioadei de graviditate (orice viitoare mămică trebuie să-l aibă, acesta trebuie să conţină recomandările necesare pe fiecare trimestru şi detalii utile);

– costum de baie )care trebuie să fie comod, să nu strângă sau apese burtica);

– pălărie sau batic cu care să îţi aperi capul de razele solare puternice;

– cremă cu protecţie solară (fără parfum, pentru a evita orice fel de reacţii alergice posibile);

– ochelari de soare;

– lenjerie intimă specială pentru gravide şi dresuri care să te ajute să eviţi dezvoltarea varicelui şi edemelor;

– o trusă medicală (absolut necesară) care să conţină: preparate analgezice, antialergice, vitaminele prescrise de medicul curant, preparate anti-cistită, cremă anti-iritaţii;

Astea fiind spuse îţi recomandăm cu plăcere să îţi petreci această vacanţă la mare, să te distrezi frumos şi să ai parte de cea mai frumoasă vacanţă de până acum, mai ales că va fi o experienţă inedită pentru tine şi bebeluşul pe care îl aştepţi. Urmează sfaturile noastre şi cele ale medicului şi totul va fi bine!

Credit foto: parenting.ru