Oscillococcinum in sarcina – Este sau nu este acest medicament recomandat?

Cuprins

Odată cu venirea toamnei și trecerea de la cald la frig, răcelile și gripele devin din ce în ce mai răspândite. Ca viitoare mămică, trebuie să știi cum să te protejezi, iar în cazul în care ai contactat virusul devine foarte importantă tratarea problemei cu medicamentele potrivite. Poate te întrebi dacă Oscillococcinum este potrivit și sigur pentru tine și pentru sarcină.

 Ce este Oscillococcinum?

Oscillococcinum este un remediu homeopat pentru simptomele gripei și răcelii. S-a demonstrat faptul că Oscillococcinum poate ajuta la reducerea duratei și severității febrei și a durerilor corpului. De asemenea, acesta ajută la restabilirea sistemului imunitar, fiind potrivit și prevenției unei posibile gripe, mai ales în sezonul rece.

 Oscillococcinum în sarcină

Acest medicament pare să fie sigur pentru majoritatea persoanelor, fie că vorbim de femei însărcinate sau nu. Este un preparat homeopat. Aceast lucru înseamnă că nu conține niciun ingredient activ. Majoritatea experților consideră că nu are niciun efect secundar negativ. Cu toate acestea, au fost raportate cazuri de umflare severă, inclusiv umflarea limbii și dureri de cap pentru unele persoane care au administrat oscillococcinum.

Având în vedere metoda de preparare, totul pare să indice că Oscillococcinum nu interferează farmacologic cu vaccinul împotriva gripei, cu medicamente concomitente sau cu dezvoltarea fetală și nici nu ar fi prezent în laptele femeilor care alăptează. Astfel, ar fi o variantă bună pentru femeile însărcinate.

 Dozajul oscillococcinum în sarcină

Doza adecvată de oscillococcinum depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și simptomele resimțite. Nu există un dozaj fix. Reține că produsele naturale nu sunt întotdeauna în mod obligatoriu sigure și că dozajul este foarte important.

Înainte de a administra orice tip de medicament, consultă medicul pentru a cere aprobarea acestuia.

 

 

Nota pentru Oscillococcinum in sarcina – Este sau nu este acest medicament recomandat?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (31 note, media: 2,90 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile