Otita in sarcina – Simptome, Remedii si tratamente pe perioada sarcini

Dacă ești predispusă la infecții ale urechii în timpul sarcinii, acestea trebuie tratate cu precauție. Află care sunt cauzele otitei, simptomele și remediile sigure pe care le poți încerca în această perioadă delicată.

Cuprins 

 Ce este otita?

Otita este o infecție a urechii ce se dezvoltă atunci când anumite bacterii sau virusuri atacă urechea medie, situată în spatele timpanului. Are ca rezultat acumularea de lichid și inflamația urechii medii, provocând dureri severe. Otita poate fi acută sau cronică. Infecțiile acute sunt dureroase, dar rămân doar pentru o perioadă scurtă. Infecțiile cronice reapar și pot duce la deteriorarea permanentă a urechilei interioare și mijlocii.

Cauze ale infecțiilor urechii în timpul sarcinii

Mulți factori pot provoca infecții ale urechii. Medicul tău este persoana potrivită care să determine cauza exactă a durerii și infecției. Însă, factorii patogeni reprezintă cauza principală. Infecțiile urechii pot apărea atunci când agenții patogeni precum bacteriile sau virușii găsesc o cale de a intra în ureche. Acești agenți patogeni provoacă afecțiuni comune, cum ar fi excesul de mucus, răcelile, alergiile, infecțiile sinusurilor, provocând inflamații. Inflamația duce la blocarea tuburilor Eustachiene (tubul care leagă urechea medie și faringele). Acest blocaj provoacă acumularea de lichid în urechea medie, rezultând infecții. În unele cazuri poate duce la pierderea auditivă temporară.

Simptomele otitei în sarcină

  •  Dureri ale urechii interioare, care sunt severe și par a fi o palpare în interiorul urechii
  •  Pierderea auzului
  • Durere de cap
  • Scurgerea de fluide din ureche
  • Senzație de presiune în interiorul urechii
  • Umflarea în urechea internă sau mijlocie
Cum poți sta departe de otită în timpul sarcinii
  •  Evită intrarea apei în urechi. Apa din urechi crește conținutul microbian, mediul umed fiind favorabil microbilor.
  • Curăță urechile periodic folosind bețișoare de bumbac pentru a menține igiena.
  • Nu-ți pune dopuri de urechi dacă durerea se datorează acumulării de ceară. Dopurile de bumbac pot împinge ceara mai departe în ureche, crescând presiunea și durerea în ureche.

Un lucru foarte important este faptul că otitele, mai ales, în timpul sarcinii trebuie tratată imediat. Mai mult decât atât, tratamentul trebuie efectuat la recomandarea medicului.

 

Nota pentru Otita in sarcina – Simptome, Remedii si tratamente pe perioada sarcini: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile