Indiferent dacă o femeie își dorește să rămână gravidă sau nu, aceasta își calculează zilele de fertilitate după bine-cunoscuta metodă a calendarului. Astfel ea poate să rămână cu succes gravidă într-un timp mult mai scurt. Un calcul corect va arăta care este perioada d fertilitate cu exactitate, cât durează un ciclu menstrual dar și modul clar în care se desfășoară ovulatia.

Cum putem calcula perioada fertilă dacă avem ciclu neregulat?

Calculele nu sunt deloc simple, în acest context. Este nevoie de o „luptă” pe mai multe fronturi, pentru a determina perioada fertilă. Tehnica calendarului și testele de ovulație ne pot ajuta la calcularea perioadei fertile. Mai mult, modificarea mucusului cervical, creșterea apetitului sexual dar și modificarea temperaturii bazale, sunt semne că ne aflăm clar într-o perioadă fertilă.

Există 3 faze de fertilitate

În decursul unui ciclu menstrual fără modificări extreme, există 3 faze de fertilitate:

Prima fază este cea a perioadei infertile. Este o fază care durează puțin și  are loc încă din prima zi a menstruației și ajunge la final atunci când se termină perioada în care spermatozoizii ar putea supraviețui.

A doua fază este reprezentată de perioada de maximă fertilitate, în care femeile care își doresc să-și mărească familia, pot rămâne gravide. Aceasta se întinde de la sfâșitul primei faze și până la 24 de ore după ovulație. Dacă doriți să rămâneți gravidă, aceste este momentul ideal să treceti la fapte. Dacă perioada este calculată corect, atunci există șanse mari ca fecundarea să aibă loc. Mare atenție la calcul, deoarece această perioadă poate fi în același timp cu menstruația.

A treia fază  este, ca și prima, infertilă. Începe la finalul fazei fertile și durează până la următoarea menstruație.

Cum calculam ovulația?

  1. Metoda calendarului

Această tehnică este folosită de femeile de pretutindeni, pentru a-și calcula zilele în care pot rămâne însărcinate sau, dimpotrivă, își fac calcule pentru a se feri de o sarcină nedorită. Chiar și așa, acestă metodă nu este 100% sigură, deoarece organismul poate să sufere transformări care modifică, la rândul lor, rezultatele.

  1. Testul mucusului

Din cauza fluctuațiilor de hormoni estrogeni și progesteron, mucusul produs de vagin se modifică constant. Aceste modificări indică cât de aproape sau departe de momentul ovulației se află o femeie. În ziua ovulației este gros și are o consistență mai densă. După ovulație însă, acesta devine mai gros și apare într-o cantitate mult mai mică.

La fel ca si metoda calendarului, nici acest tip de test nu vă va ajuta să stabiliți cu exactitate perioada fertilă, ci doar poate să vă ofere informații despre cand ar putea apărea aceasta.

Indiferent dacă au sau nu ciclu regulat, mii de femei folosesc cu succes metodele mai sus explicate. Cu ajutorul lor multe femei au devenit mămici.

Vă recomandăm să acordați o atenție sporita sănătății copilului vostru. Alegeți recoltarea de celule stem, doar așa veți putea garanta sănătatea copiilor voștri.

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Baby Stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.ro

 

 

 

 

 

 

 

 Voteaza Ovulația și perioadele fertile ale femeii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile