Parafimoza la copii – Ce este și cum se poate trata? Afla TOTUL aici!

Cuprins

Ca orice proaspătă mămică, orice afecțiune sau problemă apărută la cel mic te îngrijorează. Ce înseamnă parafimoza și cum se poate trata reprezintă subiecte de interes pentru orice mamă.

 Ce este fimoza și parafimoza la copii?

Fimoza și parafimoza sunt probleme cu preputul penisului. Fimoza este atunci când preputul nu poate fi tras în jos (retras) din vârful penisului. Aceasta este o problemă comună la băieții tineri. Parafimoza este atunci când preputul este retras, dar nu se poate trage înapoi. Acest lucru poate preveni fluxul normal de sânge în penis și poate provoca probleme grave.

 Ce provoacă fimoza și parafimoza la un copil?

Fimoza este cauzată de o dificultate a deschiderii preputului. Acest lucru este normal la un nou-născut. De-a lungul timpului preputul se slăbește și poate fi tras mai ușor în jos. Până la vârsta de 17 ani, majoritatea băieților vor putea să-și retragă complet preputul. Fimoza poate apărea și dacă preputul este forțat înainte de a fi pregătit. Acest lucru poate provoca o cicatrice fibroasă.

Parafimoza este cauzată când preputul este retras în spatele coroanei penisului. Preputul este prea strâns pentru a fi mutat înapoi în vârful penisului.

 Care sunt simptomele fimozei și parafimozei la un copil?

Simptomele pot fi puțin diferite la fiecare copil. Cele mai frecvente simptome ale fimozei includ:

  •         Umplerea preputului la urinare
  •         Preputul nu este capabil să retragă complet până la vârsta de 3 ani.
  •         Umflarea vârfului penisului atunci când preputul este tras înapoi
  •         Durere
  •         Vârful penisului este de culoare roșu închis sau vinețiu
  •         Durere la urinare
  •         Scăderea fluxului urinar

Care este tratamentul parafimozei?

Parafimoza poate fi tratată, fie prin încercarea lubrifierii zonei și tragerea delicată a preputului spre vârf, fie prin intervenție chirurgicală dacă prima variantă nu funcționează.

Indiferent de problemă, nu amâna vizita la medic. Oricât de inofensivă pare afecțiunea poate ascunde lucruri mult mai grave. 

Nota pentru Parafimoza la copii – Ce este și cum se poate trata? Afla TOTUL aici!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile