Pepenele rosu in alaptare – Vezi AICI daca ai voie sa il consumi

Alăptarea are o multitudine de avantaje, atât pentru mamă cât și pentru bebeluș. Nu este surprinzător faptul că este incredibil de important să mănânci sănătos în toată această perioadă. Laptele matern este foarte hrănitor și conține cea mai mare parte a nutrienților de care bebelușul are nevoie pentru primele 6 luni de viață. În consecință, nevoile tale de nutrienți sunt în continuă creștere pentru a-i oferi copilului tău ceea ce este mai bun. O alimentație sănătoasă îți va oferi, de asemenea, energia de care ai nevoie pentru a avea grijă de tine și de copilul tău.

Pepenele roșu este un fruct îndrăgit de multe persoane, având un gust deosebit, dar și un număr mare de beneficii. Pepenele verde conține minerale și vitamine care pot îmbunătăți calitatea laptelui matern.

Beneficiile consumului de pepene verde în timpul alăptării

1. Te menține hidratată

Te întrebi ce procent din pepenele verde este apa? 90%, ceea ce îl face una dintre cele mai bune surse de hidratare. Pepenele verde ajută la hidratarea generală, iar acesta este un lucru minunat. În plus, sucul este plin de electroliți buni. Acest lucru poate ajuta chiar la prevenirea accidentelor vasculare.

2. Ajută la tratarea inflamației

Un compus primar găsit în pepene verde este licopenul, care are beneficii semnificative. Într-un studiu american, licopenul s-a dovedit că prezintă proprietăți antiinflamatorii. Printre diferitele carotenoide, licopenul este considerat cel mai bun . De fapt, efectele benefice ale licopenului pentru inflamație sunt considerate chiar mai bune decât cele ale beta-carotenului, un carotenoid important.

3. Ajută digestia

Pepenele verde, așa cum am văzut, conține cantități uriașe de apă și, prin urmare, poate ajuta digestia. Mai mult decât atât, conține fibre ce aduc un plus de beneficii digestiei, prevenind și constipația.

O dietă echilibrată va fi întotdeauna cheia către un stil de viață sănătos. Iar când vine vorba de sănătatea propriilor noștri copii ar trebui să avem o atenție și mai sporită asupra acestui subiect. 

Nota pentru Pepenele rosu in alaptare – Vezi AICI daca ai voie sa il consumi: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (19 note, media: 3,79 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile