Cuprins

Ce este lichidul amniotic?

Fluidul amniotic este lichidul de protecție conținut în sacul amniotic al unui amniot însărcinat. Acest lichid este ca o pernă pentru fătul în creștere, înconjurând fetusul în timpul întregii sarcini, dar facilitează și schimbul de nutrienți, apă și produse biochimice între mamă și bebeluș.

În momentul începerii travaliului, acest lichid se pierde, acțiune care poartă denumirea populară „ruperea apei”.

De unde provine lichidul amniotic?

În primele 14 săptămâni de sarcină, lichidul se transferă din sistemul circulator în sacul amniotic. La începutul celui de-al doilea trimestru, bebelușul începe să înghită lichidul, să-l transmită prin rinichi și să-l elimine prin urină, pe care apoi o înghite din nou.

În această situație, bebelușul joacă un rol important în menținerea unei cantității necesare de lichid în sacul amniotic. Uneori, nivelul lichidului poate deveni ori prea mic ori prea mare, devenind o problemă serioasă.

Cât de mult lichid amniotic ar trebui să am?

În mod normal, cantitatea de lichid amniotic se extinde până la începutul celui de-al treilea trimestru. În perioada de 34 până la 36 de săptămâni, poate exista aproximativ un litru de lichid amniotic. După aceea, scade treptat până la naștere.

La început, lichidul amniotic este doar apa cu electroliţi, pentru că mai apoi, să fie prezente şi proteine, glucide, lipide şi fosfolipide, uree – toate având un rol important în dezvoltarea fătului.

Ce conţine lichidul amniotic?

La început, lichidul amniotic provine din plasma maternă, iar  mai apoi, placenta, membrana sacului amniotic, cordonul ombilical şi pielea fătului să producă – în primele 14 săptămâni de sarcina – această substanţă.

Pe măsură ce vasele placentare şi fetale se dezvoltă, lichidul trece prin ţesutul fetal, ca un exudat al pielii. După 20-25 de săptămâni de sarcină, atunci când are loc keratinizarea pielii fătului, cantitatea de lichid amniotic depinde doar de circulaţia lichidului amniotic. Cu alte cuvinte, după 25 de săptămâni de sarcină, urina bebeluşului reprezintă ce mai mare parte din lichidul amniotic.


lichid amniotic

Baby Stem este alături de tine și de copilul tău și îți oferă cele mai utile sfaturi și informații. Unic partener Seracell în România, Baby Stem oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Pentru detalii, vă rugăm accesați site-ul www.babystem.ro.Nota pentru Pierderea lichidului amniotic: simptome, cauze şi tratamente!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile