Plânsul în timpul sarcinii – Cum impactează bebelușul?


Efectele negative ale plansului in timpul sarcinii asupra fatului

Cuprins

Perioadele de plans în sarcină
Cum afectează plânsul bebelușul in timpul sarcinii
Dacă ești o mamă stresată
Dacă ești o mamă deprimată

Sarcina este un moment de suișuri și coborâșuri emoționale. Multe femei însărcinate descoperă că strigă mai ușor și cu mai puțină provocare decât au făcut-o înainte de a rămâne gravide. Dacă simți că te îneci în lacrimi în timpul oricărei reclame emoționante sau dacă iei în seamă mici certuri mult mai mult decât o făceai înainte de sarcină, iată că plânsul în sarcină nu este ceva chiar atât rar întâlnit.

 
Perioadele de plans în sarcină

Perioadele de plâns în sarcină sunt mult mai susceptibile să apară în anumite momente ale sarcinii, când schimbarea nivelurilor hormonale este cea mai mare. Dacă știi că suferi de o depresie mai profundă, spune-i medicului tău.

Trei hormoni au niveluri semnificative în diferite perioade ale sarcinii:

estrogenul, hormonul dominant al femeii produs de ovare;
progesteronul, hormonul responsabil pentru menținerea mucoasei uterine, produs de corpul luteal la începutul sarcinii și placentă mai târziu în timpul sarcinii
gonadotropina corionică umană, mai bine cunoscută sub numele de hCG, produsă de placentă.

Schimbările de niveluri hormonale determină modificări ale neurotransmițătorilor, substanțe chimice care transmit semnale către creier pentru a vă regla starea de spirit. Nivelurile mai ridicate de progesteron în ultimele două luni ale sarcinii au fost corelate cu mai multe schimbări de dispoziție.

 
Cum afectează plânsul bebelușul in timpul sarcinii

Plânsul în timpul celui de-al doilea trimestru sau în orice moment în timpul sarcinii va avea un impact asupra celui mic. Depinde de felul tău de a fi. Iată câteva categorii care ilustrează modul în care plânsul în timpul sarcinii este rău pentru copil.

 
Dacă ești o mamă stresată

Fiind însărcinată nu este ușor, și este probabil să experimentezi câteva zile stresante. Stresul ocazional nu va face rău copilului tău. Cu toate acestea, dacă știi că suferi de anxietate cronică și stres, acestea pot determina corpul să producă mai mult cortizol, hormonul de stres. Acest hormon poate fi transmis copilului prin intermediul placentei. Dacă bebelușul este expus în mod constant la acest hormon în timpul uterului, atunci este posibil să dai naștere la un nou-născut anxios și coleric.

 
Dacă ești o mamă deprimată

Depresia este experimentată de un număr mare de femei însărcinate. De fapt, se estimează că aproximativ 10% din toate femeile însărcinate sunt deprimate. Cu toate acestea, acest lucru nu este bun pentru copilul tău și poate avea un impact negativ asupra lui mai târziu în viață. Copiii născuți de femei care suferă de depresie clinică au fost găsiți predispuși să experimenteze depresia ca adulți, în afară de faptul că sunt afectați de instabilitate emoțională.

Pentru că perioada sarcinii este stresantă, este normal să ai stări pe care nu le poți controla. Vorbește cu apropiații și caută ajutor atunci când ai nevoie. Ai grijă de sănătatea bebelușului tău și informează-te despre recoltarea celulelor stem.

Baby Stem este banca de celule stem ce oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante. Aceștia colaborarează cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie.

plansul in sarcinaBaby Stem vă oferă un serviciu medical unic pe piața din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare, dezvoltată de Cells4Life.
Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eșantioane stocate în prezent. Baby Stem vă oferă servicii de stocare a celulelor stem oferindu-vă un kit de recoltare, asistență pe tot parcursul procesului și garanţia calităţii băncii Cells4Life.
Află mai multe detalii și avantajele stocării celulelor stem la naștere de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.