Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației? Află răspunsul

Cuprins

Poți rămâne însărcinată în timpul ciclului?
Este posibil să rămâi însărcinată imediat după oprirea sângerării?

Indiferent dacă îți dorești să rămâi însărcinată sau cauți modalități de evitare a sarcinii, o întrebare comună este dacă poți să rămâi însărcinată în timpul menstruației. În mod similar, multe femei reușesc să aibă o sarcină imediat după menstruație sau este posibil să rămână însărcinate chiar înainte de menstruație. Află de ce.

 
Poți rămâne însărcinată în timpul ciclului?

Întrebarea dacă poți rămâne gravidă în timpul ciclului sau nu este probabil cea mai comună dintre cele două situații menționate mai sus. Răspunsul este da și nu. Probabilitatea cea mai mare este însă că nu vei rămâne gravidă dacă faci sex în timpul perioadei menstruale.

În afară de a fi mai puțin ideal, a face sex în timpul menstruației tale nu va avea ca rezultat probabil să rămâi însărcinată. Mai mult decât atât, ovulația ar trebui să fie la câteva zile distanță, scăzând orice șansă de concepere în acest timp.
Cu toate acestea, există excepții. Cele de mai sus se aplică femeilor care au cicluri tipice, cu perioade sigure de 28 până la 30 de zile.

Dacă se întâmplă să fii una dintre persoanele care au un ciclu mai scurt, există șansa să rămâi însărcinată în timp ce faci sex în timpul menstruației.

Acum, te întrebi: „Cum pot rămâne însărcinată în timpul menstruației?” Dacă ciclul tău este mai scurt, de exemplu, la fiecare 21 până la 24 de zile, aceasta înseamnă că ovulezi mai devreme în ciclu. Spermatozoizii pot trăi în interiorul tău timp de 2, 3 și până la 5 zile. Ai putea să faci sex spre sfârșitul perioadei menstruale și apoi să concepi 4 sau 5 zile mai târziu cu ajutorul acestei ovulații timpurii. Probabilitatea de a rămâne însărcinată în perioada sângerării este scăzută, dar există posibilități. Nu este perioada optimă să faci sex dacă încerci să rămâi însărcinată.

 
Este posibil să rămâi însărcinată imediat după oprirea sângerării?

Da, poți rămâne gravidă imediat după oprirea sângerării. De fapt, începi să te afli în fereastra de fertilitate. Într-un ciclu tipic care apare la fiecare 28-30 de zile, fereastra de fertilitate este de obicei între ziua 11 și ziua 21. După cum am menționat mai sus, spermatozoizii pot trăi 2, 3 și până la 5 zile în corpul tău. Dacă perioada ta menstruală (timpul de sângerare) durează 5 până la 7 zile și dacă ai făcut sex imediat după aceea, te apropii de fereastra de fertilitate.

Dacă sângerarea s-a oprit în ziua a 6-a, faci sex în ziua 7 și ovulezi în ziua 11, este posibil ca sperma din ziua 7 să fie încă viabilă pentru concepție.

Desigur, șansele de a concepe imediat după perioada menstruală cresc cu fiecare zi după ce sângerarea s-a oprit. Dacă încerci să concepi, următoarele zile sunt o perioadă tocmai bună pentru a începe să faci sex. Crește-ți șansele de concepție făcând sex în fiecare zi pentru următoarele 14 zile.
Dacă te gândești să dai naștere unui bebeluș, asigură-te că ai grijă de viitorul lui. Informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere.

Baby Stem este banca de celule care oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie.

poti ramane insarcinata in timpul menstruatieiAflă mai multe despre benficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem
Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.Voteaza Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile