Primele simptome ale sarcinii

Este firesc ca femeile să fie interesate de aflarea simptomelor cu ajutorul cărora să îşi dea seama dacă sunt sau nu însărcinate. Pentru că posibilitatea de a deveni mămică le sperie şi le bucură în acelaşi timp pe femei. Chiar dacă viitoarea mămică este absolut pregătită şi fizic şi emoţional să devină părinte, totuşi nu îşi poate pune întrebări cu privire la modul în care va decurge sarcina. Dar, atât sarcinile planificate, cât şi cele neplanificate au aceleaşi simptome, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Incredibil, dar unele simpome pot apărea la câteva ore după concepţie.

1. Senzaţie ciudată în partea de jos a abdomenului, ca şi cum e ceva care te deranjează în acea zonă, o senzaţie ciudată de balonare.

2. În ziua imediat următoare se poate observa că temperatura corporală a mai crescut puţin, tocmai de aceea multe femei o confundă cu un început de răceală.

3. În mod firesc creşte aşa numita temperatură bazală, pentru măsurarea căreia femeia trebuie să stea culcată cel puţin 6h, tocmai de aceea momentul perfect este de dimineaţă, imediat după trezire.

4. Puteţi observa pe lenjeria intimă câteva picături mici de culoare brună. Şi aceasta este o simptomă a posibilei sarcini.

Ce se poate întâmpla peste o săptămână?

Următoarele simptome se pot manifesta tot mai evident în prima lună:

– oboseală, epuizare, somnolenţă;

– apariţia acneei;

– dureri uşoare în zilele când în mod normal ar fi trebuit să fie menstruaţia.

Ce ar putea să mai urmeze?

– creşterea şi umflarea sânilor, aceştia devin dureroşi la atingere;

– greţurile matinale, intoleranţa la anumite alimente, mirosuri;

Toate manifestările descrise mai sus sunt comune şi apar la femeile însărcinate pentru că organismul se modifică hormonal. Deşi sunt mai rare cazurile, se întâmplă ca femeile să bănuiască că sunt gravide numai după ce observă întârzierea menstruaţiei, fără ca alte simptome să le mai dea bătăi de cap. Aşadar, dacă femeile au cumva bănuiala că ar putea fi însărcinate li se recomandă să facă analizele sangvine pentru a depista prezenţa hormonului gonadotropinei. Rezultatele fie o să confirme prezenţa sarcinii şi o să explice în aşa fel simptomele, fie o s-o infirme şi o să trebuiască ca acestea să recurgă şi la un consult medical de specialitate.

Voteaza Primele simptome ale sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile