Primul transplant autolog, efectuat pentru o fetiţă de 1 an, care suferă de paralizie cerebrală, proba eliberată de către partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania

Proba cu celule stem din sângele din cordonul ombilical este eliberată de către partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania, reprezentată în exclusivitate, în România, de către Baby Stem.

Rostock, 06.12.2016 – sângele din cordonul ombilical pe care părinţii au ales să îl stocheze prin partenerul Baby Stem, Seracell, a fost eliberat pentru a fi utilizat în tratarea unor leziuni ale creierului.

Transplantul cu celule stem proprii  s-a efectuat la renumită Universitate DUKE din Durham, Carolina de Nord/ Statele Unite ale Americii.

Deoarece celulele stem din sângele din cordonul ombilical ale fetiţei au fost depozitate în două pungi separate la Seracell, avantaj de care beneficiază şi clienţii Baby Stem, medicii de la Universitatea Duke au avut oportunitatea de a utiliza doar una dintre aceste pungi cu celule stem pentru primul transplant, urmând ca ei, să aibă o opţiune adiţională/suplimentară, foarte importantă, pentru un nou tratament. De asemenea, Baby Stem stochează, în funcţie de volumul de sânge recoltat, până la 3 probe, fiecare aptă pentru un eventual transplant şi 3 mini eşantioane pentru viitoare teste, compatibilitate, ADN etc.

Stocarea şi pregătirea celulelor stem din sângele din cordonul ombilical necesită cea mai mare competență medicală, competenta deţinută de către medicii specialişti de la Seracell, partenerul exclusiv al Baby Stem România, astfel încât preparatul cu celule stem să fie disponibil, pentru pacient,  la cea mai bună calitate şi cele mai înalte standarde pentru utilizare într-o terapie/ tratament.

Seracell, partenerul Baby Stem are experiență și expertiză medicală:

– Pentru terapii clinice şi studii, Seracell a procesat şi eliberat, încă din 2002, mai mult de 1.000 de probe pentru transplanturi cu celule stem din măduva osoasă și din sângele periferic.

– Partenerul Baby Stem, Seracell – în acest moment banca de celule stem numărul 1 în Germania pentru procesarea şi stocarea sângelui din cordonul ombilical, a luat fiinţă în anul 2008 şi acum a făcut posibilă tratarea unui copil cu propriile sale celule stem din sângele din cordonul ombilical, transplant efectuat la Universitatea Duke

– Partenerul Baby Stem, Seracell, este, prin urmare, singură bancă de celule stem din Germania care are o experiență de aplicare cu ambele celule stem atât din sângele din cordonul ombilical cât şi din celule din măduva osoasă și sângele periferic.

O varietate de terapii cu celule stem din cordonul ombilical şi sângele din cordonul ombilical sunt dezvoltate în întreaga lume.

În Statele Unite în special, tratamentul cu celule stem corporale din sângele din cordonul ombilical este deja utilizat în aplicații clinice (de exemplu, în paralizie cerebrală, autism sau surditate).

În ultimii ani, transfuziile autologe cu sânge din cordonul ombilical (de exemplu, auto-donare) au fost folosite pentru sute de copii. Duke University, Durham, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, deține un rol de pionierat internațional în acest domeniu. Este unul dintre primele centre medicale din Statele Unite și realizează unele dintre cele mai prestigioase studii la nivel mondial pentru transplantul cu celule stem din sângele din cordonul ombilical.

Medicii de la Universitatea Duke au realizat, în ultimii ani multiple cercetări bazate în jurul pionieratului de celule stem ale Dr. Joanne Kurtzberg.

Una dintre principalele domenii de cercetare de la Universitatea Duke este terapia de paralizie cerebrală timpurie (paralizie cerebrală).

– Paralizia cerebrală  – descrie un grup de tulburări permanente ale dezvoltării motricităţii şi posturii, ce determină limitarea activităţii, care sunt atribuite unor disfuncţii nonprogresive ce apar în dezvoltarea encefalului fetal sau al copilului mic. Aceste tulburări motorii ale paraliziei cerebrale sunt adesea acompaniate de tulburări senzoriale, de percepţie, cognitive, de comunicare şi comportament, epilepsie şi afectări musculoscheletale secundare.

Cauza paraliziei cerebrale este, de obicei, un deficit de oxigen înainte, în timpul sau la scurt timp după naștere. Cel mai important factor de risc este prematuritatea şi encefalopatia neonatala.

Speranța este că, în cazul de leziunilor creierului, prin perfuzii cu sângele din cordonul ombilical autolog se va produce repararea celulelor nervoase. Aproximativ 300 de copii au fost deja trataţi cu sângele din cordonul ombilical/corporal de obicei cu tulburări neurologice, la Duke University.

Despre Baby Stem – Seracell:

Partenerul Baby Stem, Seracell, este banca numărul 1 în Germania, din punct de vedere al recoltării lunare și eliberării totale și are sediul în Berlin. Aceasta funcționează în strânsă legătură cu Facultatea de Medicină a Universității Rostock și are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem. În fiecare an, peste 100 de pacienți apelează la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate în propriile laboratoare. În anul 1980, profesorul Mathias Freund făcea parte din prima echipă care injecta celule stem în mușchiul inimii, iar în anul 1990 Dr. Hans-Dieter Kleine realiza primele probe de celule stem pregătite și utilizate în transplanturi. Din 2008, în baza experienței acumulate,  Baby Stem – Seracell oferă servicii de stocare a celulelor stem din cordonul ombilical, la cele mai înalte standarde.

De asemenea, partenerul Baby Stem, Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (Good Manufacturing Practice) și JACIE. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Nota pentru Primul transplant autolog, efectuat pentru o fetiţă de 1 an, care suferă de paralizie cerebrală, proba eliberată de către partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile