Proba cu celule stem din sângele din cordonul ombilical este eliberată de către partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania, reprezentată în exclusivitate, în România, de către Baby Stem.

Rostock, 06.12.2016 – sângele din cordonul ombilical pe care părinţii au ales să îl stocheze prin partenerul Baby Stem, Seracell, a fost eliberat pentru a fi utilizat în tratarea unor leziuni ale creierului.

Transplantul cu celule stem proprii  s-a efectuat la renumită Universitate DUKE din Durham, Carolina de Nord/ Statele Unite ale Americii.

Deoarece celulele stem din sângele din cordonul ombilical ale fetiţei au fost depozitate în două pungi separate la Seracell, avantaj de care beneficiază şi clienţii Baby Stem, medicii de la Universitatea Duke au avut oportunitatea de a utiliza doar una dintre aceste pungi cu celule stem pentru primul transplant, urmând ca ei, să aibă o opţiune adiţională/suplimentară, foarte importantă, pentru un nou tratament. De asemenea, Baby Stem stochează, în funcţie de volumul de sânge recoltat, până la 3 probe, fiecare aptă pentru un eventual transplant şi 3 mini eşantioane pentru viitoare teste, compatibilitate, ADN etc.

Stocarea şi pregătirea celulelor stem din sângele din cordonul ombilical necesită cea mai mare competență medicală, competenta deţinută de către medicii specialişti de la Seracell, partenerul exclusiv al Baby Stem România, astfel încât preparatul cu celule stem să fie disponibil, pentru pacient,  la cea mai bună calitate şi cele mai înalte standarde pentru utilizare într-o terapie/ tratament.

Seracell, partenerul Baby Stem are experiență și expertiză medicală:

– Pentru terapii clinice şi studii, Seracell a procesat şi eliberat, încă din 2002, mai mult de 1.000 de probe pentru transplanturi cu celule stem din măduva osoasă și din sângele periferic.

– Partenerul Baby Stem, Seracell – în acest moment banca de celule stem numărul 1 în Germania pentru procesarea şi stocarea sângelui din cordonul ombilical, a luat fiinţă în anul 2008 şi acum a făcut posibilă tratarea unui copil cu propriile sale celule stem din sângele din cordonul ombilical, transplant efectuat la Universitatea Duke

– Partenerul Baby Stem, Seracell, este, prin urmare, singură bancă de celule stem din Germania care are o experiență de aplicare cu ambele celule stem atât din sângele din cordonul ombilical cât şi din celule din măduva osoasă și sângele periferic.

O varietate de terapii cu celule stem din cordonul ombilical şi sângele din cordonul ombilical sunt dezvoltate în întreaga lume.

În Statele Unite în special, tratamentul cu celule stem corporale din sângele din cordonul ombilical este deja utilizat în aplicații clinice (de exemplu, în paralizie cerebrală, autism sau surditate).

În ultimii ani, transfuziile autologe cu sânge din cordonul ombilical (de exemplu, auto-donare) au fost folosite pentru sute de copii. Duke University, Durham, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, deține un rol de pionierat internațional în acest domeniu. Este unul dintre primele centre medicale din Statele Unite și realizează unele dintre cele mai prestigioase studii la nivel mondial pentru transplantul cu celule stem din sângele din cordonul ombilical.

Medicii de la Universitatea Duke au realizat, în ultimii ani multiple cercetări bazate în jurul pionieratului de celule stem ale Dr. Joanne Kurtzberg.

Una dintre principalele domenii de cercetare de la Universitatea Duke este terapia de paralizie cerebrală timpurie (paralizie cerebrală).

– Paralizia cerebrală  – descrie un grup de tulburări permanente ale dezvoltării motricităţii şi posturii, ce determină limitarea activităţii, care sunt atribuite unor disfuncţii nonprogresive ce apar în dezvoltarea encefalului fetal sau al copilului mic. Aceste tulburări motorii ale paraliziei cerebrale sunt adesea acompaniate de tulburări senzoriale, de percepţie, cognitive, de comunicare şi comportament, epilepsie şi afectări musculoscheletale secundare.

Cauza paraliziei cerebrale este, de obicei, un deficit de oxigen înainte, în timpul sau la scurt timp după naștere. Cel mai important factor de risc este prematuritatea şi encefalopatia neonatala.

Speranța este că, în cazul de leziunilor creierului, prin perfuzii cu sângele din cordonul ombilical autolog se va produce repararea celulelor nervoase. Aproximativ 300 de copii au fost deja trataţi cu sângele din cordonul ombilical/corporal de obicei cu tulburări neurologice, la Duke University.

Despre Baby Stem – Seracell:

Partenerul Baby Stem, Seracell, este banca numărul 1 în Germania, din punct de vedere al recoltării lunare și eliberării totale și are sediul în Berlin. Aceasta funcționează în strânsă legătură cu Facultatea de Medicină a Universității Rostock și are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem. În fiecare an, peste 100 de pacienți apelează la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate în propriile laboratoare. În anul 1980, profesorul Mathias Freund făcea parte din prima echipă care injecta celule stem în mușchiul inimii, iar în anul 1990 Dr. Hans-Dieter Kleine realiza primele probe de celule stem pregătite și utilizate în transplanturi. Din 2008, în baza experienței acumulate,  Baby Stem – Seracell oferă servicii de stocare a celulelor stem din cordonul ombilical, la cele mai înalte standarde.

De asemenea, partenerul Baby Stem, Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (Good Manufacturing Practice) și JACIE. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Nota pentru Primul transplant autolog, efectuat pentru o fetiţă de 1 an, care suferă de paralizie cerebrală, proba eliberată de către partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile