Probleme de digestie în sarcină: constipație

Multe femei gravide, da, poate chiar aproape toate dintre ele au probleme cu digestia în toată perioada sarcinii. Constipația este una dintre ele. De la 20 până la 60% dintre femeile gravide suferă de constipație.

Medicii consideră că este normal să mergem la baie de 2 ori pe zi. Constipația se referă la termenul ce depășește 3 zile.  Există numeroase motive pentru care femeia însărcinată ar putea suferi de constipație, printre acestea notăm:

– în primul rând este vorba despre nivelul crescut de progesteron, care relaxează mușchii netezi ai intestinelor, fapt care duce la modificarea peristaltismului și la instalarea constipației.

– administrarea de calciu și fier în timpul sarcinii pot cauza constipație.

– mai puțină mișcare de la începutul sarcinii, mai ales atunci când medicul recomandă un regim de mișcare moderat sunt surse pentru instaurarea acestei stări.

– faptul că multe dintre femeile înscărcinate au tendința să nu mai consume suficieentă apă de frică să nu fie reținută în țesuturi.

– nivelul ridicat de stres poate fi o sursă la fel de importantă.

Stările permanente de constipație potcontribui la senzația de greutate permanentă în abdomen, influențează și mai mult stările de stres. Tocmai de aceea, dacă este un fenomen care vă însoțește zilnic trebuie să vă consultați medicul, el vă poate oferi sfaturi prețioase cu privire la combaterea naturală a constipației.