Progesteron în sarcină: Ce este, Când și Cum se administrează CORECT?

Progesteronul are rolul de a pregăti uterul, pentru momentul în care vei rămâne însărcinată. După ce ovulezi, progesteronul ajută la îngrășarea mucoasei uterului și la pregătirea fertilizării ovulului. În cazul în care, nu există niciun ovul fertilizat, nivelul progesteronului scade și atunci apare menstruația. Dacă un ovul fertilizat se implantează în peretele uterin, progesteronul ajută la menținerea mucoasei uterine în timpul sarcinii.
Progesteronul este un hormon sexual feminin, produs în principal în zona ovarelor, după ovulație și apare în fiecare lună. Este foarte important pentru menținerea sarcinii și pentru ciclul menstrual.
Progesteronul este necesar pentru dezvoltarea sânilor și pentru alăptare. El completează unele dintre efectele estrogenului, un alt hormon feminin. De asemenea, joacă un rol important alături de testosteron, deoarece este precursorul hormonilor suprarenali.

Când se administrează?

Indicat este începerea tratamentului înainte de sarcină, deoarece acesta pregătește uterul pentru viitoarea fertilizare. După apariția ovulației, ovarele încep să producă progesteronul necesar uterului. Progesteronul determină îngrășarea căptușelii uterine sau a endometrului. Acest lucru ajută pregătirea unui mediu de susținere în uter pentru un ovul fertilizat.
În timpul sarcinii, progesteronul ajută la hrănirea fătului. Un aport de progesteron la endometru, continuă să fie important în timpul sarcinii. După o implantare reușită, progesteronul ajută la menținerea unui mediu favorabil dezvoltării fătului. Dupa 8-10 săptămâni de sarcină, placenta preia producția de progesteron din ovare și astfel, producția crește substanțial.

Cum se administrează?

Sunt disponibile mai multe tipuri de progesteron, inclusiv produse vaginale care livrează progesteron direct la uter.
Iată tipurile de progesteron pe care le poți utiliza:
Gel vaginal – se utilizează o dată pe zi și este singurul progesteron ce poate fi utilizat până la 12 săptămâni de sarcină.
Supozitoare vaginale – se utilizează de aproximativ 2-3 ori pe zi. Este compus de farmaciști de specialitate și supozitoarele sunt pe bază de ceară. De asemenea, scurgerile pot fi murdare.
Inserțiile vaginale – se utilizează de 2-3 ori pe zi și sunt eficace pentru femeile sub 35 de ani. Este aprobat ca fiind un supliment de progesteron, dar nu înlocuiește progesteronul.
Progesteron capsule orale – se folosește de 3 ori pe zi. Au mai puține efecte secundare atunci când capsulele sunt utilizate pe cale vaginală.
Injecțiile – sunt utilizate pe scară largă. Este cea mai veche, dar și cea mai stabilă metodă de livrare a progesteronului. Se injectează în fese o dată pe zi.
Progesteronul este o parte importantă a tratamentului pentru infertilitate deoarece aceasta susține sarcina, dar mai ales implantarea. Majoritatea femeilor aleg o formă ușoară de administrare a progesteronului care le este convenabilă și confortabilă. Bărbații, copiii și femeile aflate în postmenopauza au niveluri mai scăzute de progesteron decât femeile în anii lor de fertilitate. Asigură-te că înainte de a consuma progesteron te sfătuiești cu medicul tău.
Știm că sănătatea ta și a copilului tău sunt cele mai importante, de aceea Baby Stem oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România. Seracell are peste 1000 de tratamente cu celule stem, iar peste 100 de pacienți apelează anual la serviciile acestora. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Nota pentru Progesteron în sarcină: Ce este, Când și Cum se administrează CORECT?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 2,75 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile