Răceala în timpul sarcinii pentru gravide

Răceala nu este niciodată plăcută mai ales atunci când eşti însărcinată. Există peste 200 de virusuri care pot cauza „răceală”, fiind mai exact o infecţie a tractului respirator superior. Schimbarea dintre anotimpuri aduce după sine şi o predispoziţie pentru răceli  deoacere sarcina suprimă sistemul imunitar.

Cu siguranţă acum eşti în situaţia în care nu prea ştii ce medicamente ar trebui să iei, care sunt bune pentru sarcină, care nu şi mai ales eşti îngrijorată ca această răceală să nu afecteze bebeluşul din pântece. Vestea bună este că există multe remedii naturiste, blânde care te ajută să îţi tratezi răceală în timpul sarcinii. Aplică aceste 10 sfaturi pentru a scăpa rapid de răceală, fără a apela la ajutorul medicamentelor!

Cum tratăm răceala în mod natural în timpul sarcinii

Vitaminele naturale:

  • mierea de albine te scapă de tuse şi de dureri în gât. O poți consuma ca atare sau în ceaiuri;
  • băi cu sare de mare.  Aceste băi cu sare te vor scăpa de dureri de picioare, dureri musculare și de stres;
  • sare încălzită, așezată pe gât (pusă într-un material) ajută la scăderea febrei;
  • şosete înmuiate în oţet – scade febra;
  • aburi – foloseşte un steamer sau vaporizator – pentru desfundarea nasului
  • încearcă gargară cu apă sărată pentru durere în gât
  • hidratează-te- bea mai multe lichide
  • consumă alimente care de scapă de infecţie precum: banane, afine, morcovi, chilli, merişoare, hrean, ceapă şi alimente ce conţin vitamina C.

raceala în sarcină

Poate cel mai important lucru pe care îl poți face în beneficiul tău și al bebelușului tău este să te odihnești. Corpul luptă mai eficient cu răceală atunci când nu este solicitat sau stresat. Acordă-ţi timp doar pentru tine şi vei ieşi victorioasă în lupta cu virozele. Organismul tău poate lupta împotriva infecţiilor mai bine atunci când este odihnit.

Încearcă aceste metode, iar dacă rezultatele întârzie să apară, adresează-te medicului pentru a îți prescrie un tratament în acest sens. Este foarte importantă atenția pe care ți-o acorzi în această minunată etapă din viață.

Orice părinte își dorește să-i ofere ce este mai bun propriului său copil, iar sănătatea reprezintă cel mai important aspect. De aceea, poți preveni anumite boli ale bebelușului tău prin recoltarea de celule stem la naștere, din cordonul ombilical. O clinică specializată în stocarea de celule stem este Baby Stem, partener în România al băncii de celule stem Seracell, banca numărul 1 în Germania. Baby Stem are în spate experiența germană a serviciilor de prelucrare a probelor biologice cât și a serviciilor de stocare pentru celule stem, în vederea unor viitoare tratamente în care vor fi utilizate acest tip de celule. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro