Recoltarea celulelor stem – o decizie importantă în viața oricărui părinte

La nivel mondial, sunt înregistrate până în prezent peste 1.000.000 de transplanturi cu celule stem recoltate din mai multe surse. La naștere, numărul părinților care aleg recoltarea celulelor stem  pentru copiii lor este într-o continuă creștere, pentru că oferă rezultate excepționale atât în tratamente standardizate cat și în tratamente experimentale. Celulele stem din sângele cordonului ombilical, țesut sau placentă sunt foarte valoroase deoarece au un potențial terapeutic imens. 

 

În timpul sarcinii, cordonul ombilical este cel care face legătura între copil și placenta mamei, fiind responsabil cu transportul nutrienților. Acesta este format din doua artere, o venă și Gelatina Whorton cu rol în protecția celor trei vase de sânge fiind de asemenea o sursă bogată de celule stem.

 

Nașterea unui copil este cu adevărat un eveniment emoționant și special, care schimbă viața oricărui om. Totodată este un moment care vine cu o șansă unică pentru sănătatea copilului în viitor: doar la naștere avem șansa să recoltăm cele mai pure celule stem din sângele cordonului ombilical, țesut și placentă.

În cazul unui transplant, timpul este un factor critic, probă recoltată pentru copilul tău este 100 %  compatibilă cu acesta, astfel nu veți mai pierde timp în căutarea unui donator compatibil.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Sarah-Jane Crawford o renumita prezentatoare TV din UK și viitoare mămică a ales recoltarea celulelor stem la naștere cu Cells4Life, banca pe care Baby Stem o reprezintă exclusiv in Romania.

 

Prezentatoarea TV, actrița și DJ de radio Sarah-Jane Crawford a ales să recolteze pentru bebelușul ei celule stem din cordonul ombilical și placentă, stocând probele la Cells4Life, una dintre cele mai longevive bănci de celule stem din UK și partener de încredere Baby Stem.

 

Pe lângă această alegere de a recolta celulele stem ale bebelușului ei, Sarah-Jane Crawford a fost deschisă cu publicul ei în ceea ce privește sarcina ei în podcastul „A Womb of One’s own”, împărtășind povești unice și uimitoare. De asemenea, Sarah-Jane Crawford a ținut să menționeze: „Am avut o experiență incredibil de pozitivă utilizând serviciul de la Cells4life. Informațiile de specialitate despre cum aș putea stoca sângele din cordonul ombilical al bebelușului meu și propriile celule placentare mi-au fost explicate într-un mod ușor de înțeles și, deși procesul este unul extrem de amănunțit, tot ce trebuia să fac era să-mi amintesc să iau kitul de recoltare alături de bagajul de maternitate. Și pentru că data nașterii a fost programată din timp, totul a decurs pentru mine foarte ușor.

recoltarea celulor stem

De asemenea, Sarah-Jane Crawford a povestit cât de simplă a fost toată această procedură, în ciuda faptului că a fost copleșită de emoțiile specifice nașterii: „Sunt atât de multe la care te gândești când ești pe cale să naști, tocmai de aceea a fost grozav să obții acel sprijin fără ca eu să-mi fac prea multe griji.[…] Sunt atât de încântată că am folosit această oportunitate o dată în viață pentru a face ceva care mi-ar putea proteja familia și copilul în viitor.

 

Cells4Life partenerul Baby Stem este cea mai mare bancă de celule stem din Marea Britanie, alegerea nr. 1 a englezilor fiind astfel lider în industrie cu peste 140.000 de probe stocate si 13 probe eliberate. De asemenea, este prima bancă din Marea Britanie care a eliberat o probă de țesut din cordonul ombilicat pentru un tratament, o probă de sânge din cordonul ombilical pentru tratarea autismului și prima bancă de celule stem care a realizat cu succes eliberări multiple pentru tratament folosind aceeași probă de sânge din cordonul ombilical. 

recoltarea celulor stem

Celulele stem din cordonul ombilical ajută fătul să crească în uter, apoi ne susțin pe tot parcursul vieții. Acest sânge poate fi recoltat din cordonul ombilical pentru a oferi fiecărui copil cea mai bună protecție posibilă pentru sănătatea sa în viitor. Sângele din cordonul ombilical conține miliarde de celule stem, folosite deja cu succes pentru a trata peste 80 de afecțiuni grave și cel mai probabil va fi cheia medicinei regenerative.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Baby Stem este partenerul exclusiv al Cells4Life în România, cea mai importantă și cea mai mare bancă de celule stem din Marea Britanie. Baby Stem a adus în exclusivitate pe piața din România, cea mai avansată tehnologie pentru procesarea celulelor stem, TotiCyte.