Regimul alimentar în sarcină

Trebuie să mănânci de 4 ori pe zi în prima jumătate a perioadei de sarcină, și de ori 5 ori pe parcursul unei zile  în a doua perioadă. Dar, la fel ca la sportivi, porțiile ar trebui să fie mai mari. Evitați mișcarea imediat după masă, pentru a evita în acest fel senzația de greață ce ar putea să survină.

Este normal ca funcția motorie a intestinului să se reducă în timpul sarcinii. Și acesta este unul dintre motivele pentru care apare constipația, așa încât trebuie să îți îmbogățești dieta cu fibre alimentare ovăz și hrișcă, precum și legume, care sunt bogate în fibre și minilerale.

Grișul, orezul, produsele de cofetărie, făina și zahărul ar trebui să fie consumate cu moderație în a doua jumătate a sarcinii. Poți renunța la peștele și carnea prăjită. Ai în acest fel mai multă grijă de rinichi și ficat, care în această perioadă funcționează pentru doi. De asemenea, încearcă să consumi mai multă apă în cazul în care ai dese senzații de greață. Cu toate acestea, și apa în exces poate fi un inimic pentru că influențează umflarea  picioarelor. 

Programează anumite zile în care să consumi numai un anumit tip de alimente, pentru a detoxifia organismul. În astfel de zile poti consuma brânză de vaci și smântână, foarte utile pentru organism.