Retenția de apă în timpul sarcinii: Cauze și tratament

Retenția de lichide este foarte frecventă în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru, și se traduce prin o acumulare peste măsură de lichid atât în țesuturile corpului, cât și în cavitățile acestuia. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni sau a atenua această problemă.

În timpul sarcinii, organismul produce aproximativ 50% mai mult sânge și fluide pentru a satisface nevoile copilului în curs de dezvoltare. Umflarea este o parte normală a sarcinii care este cauzată de aceste fluide suplimentare.

Umflarea, numită și edem, poate fi prezentă la mâini, față, picioare, glezne și picioare.

Cauze

Această reținere suplimentară a lichidului este necesară pentru a înmuia corpul, ceea ce îi permite să se extindă pe măsură ce copilul se dezvoltă. De asemenea, lichidul suplimentar ajută la pregătirea articulațiilor pelvine și a țesuturilor pentru a fi deschise pentru naștere. Fluidele suplimentare reprezintă aproximativ 25% din greutatea femeilor acumulată în timpul sarcinii.

Tratament

De cele mai multe ori, această problemă nu necesită tratament medicamentos, ci trebuie să ai în vedere anumite sfaturi, precum:

Nu sta în aceeași poziție prea mult timp

Asigură-te că nu stai prea mult în picioare sau pe scaun în aceeași poziție. Dacă este impetuos necesar să stai în picioare pe o durată mai lungă, așază-te din când în când pentru a te odihni. Dacă trebuie să stai mult timp așezată, ridică-te și fă o plimbare. Nu sta cu picioarele încrucișate.

Dormi pe partea stângă

Somnul pe partea stângă are o presiune mai mică asupra venelor, care transportă sângele de la inimă la picioare. Utilizează perne în timpul somnului pentru a-ți menține picioarele ridicate. Acest lucru te va ajuta la reducerea umflaturilor și a durerilor.

Poartă pantofi aerisiți și confortabili

Gleznele și picioarele care se umflă în timpul sarcinii pot face dificilă purtarea pantofilor. Deoarece mărimea piciorului crește datorită umflării, pantofii de dinainte de sarcină ar putea să nu ți se mai potrivească. Asigură-te că alegi încălțăminte fără toc.

Relaxează-te într-o piscină

Stând într-o piscină exerciți o presiune asupra țesuturilor din picioare, oferind astfel o ușurare temporară a durerii.

Evită să fumezi și redu consumul de cafeină

retentia de apa in timpul sarciniiRenunță la fumat, alcool și redu aportul de cafeină, pentru a înlătura durerea și umflarea în timpul sarcinii.

În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life, pentru ca bebelușul tău să aibă siguranța unei vieți sănătoase.

Nota pentru Retenția de apă în timpul sarcinii: Cauze și tratament: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile