Sângerările în sarcină – Află acum dacă ai pierdut sau nu sarcina!

Cuprins

Sângerările în sarcină sunt frecvente, mai ales în primul trimestru și de obicei nu sunt o sursă foarte mare de în grijorare. Dar, deoarece sângerarea poate fi uneori un semn de gravitate, este important să cunoști cauzele posibile și să mergi la medic pentru investigații mai amănunțite pentru a afla starea ta și a copilului.

Până când cel mic va veni pe lume, vizitele la medic ar trebui să fie destul de dese, chiar dacă doar pentru a verifica constant evoluția fătului. La nașterea celui mic te poți bucura de procedeul de recoltare de celule stem, pentru a-l proteja de peste 40 de boli grave. Baby Stem este banca de celule stem care oferă soluții profesionale de recoltare și de  stocare a celulelor stem.

Când aștepți un copil, orice fel de sângerare sau scurgere anormală este un semnal de alarmă. Vei afla în articolul următor care sunt cauzele sângerării în timpul sarcinii și ce ar trebui să faci dacă ți se întâmplă asta în anumite perioade ale sarcinii.

Este normal să sângerez?

O sângerare ușoară în timpul sarcinii este frecventă, în special la începutul sarcinii. Aproximativ 1 din 4 femei gravide au o sângerare ușoară foarte devreme în primul trimestru. Dar, chiar dacă sângerarea pare să se fi oprit, cheamă imediat medicul, doar pentru a te asigura că totul este în regulă.

Sângerarea ușoară  sau sângerările maronii în timpul sarcinii sunt, probabil, de la ceva minor, dar ar putea fi, de asemenea, un semn al unei probleme grave, cum ar fi o sarcină ectopică, un avort spontan sau probleme cu placenta.

Medicul poate să facă o evaluare amănunțită, care poate include un examen fizic, ultrasunete și teste de sânge, pentru a verifica cât de bine arată sarcina și copilul și pentru a exclude eventualele complicații.

Dacă suferi de sângerări permanente sau ai o durere severă și nu poți ajunge imediat la medic, mergi imediat la urgențe.

Sângerări în primele luni de sarcină

Doctorii estimează că între 25 și 40% dintre femei vor suferi de sângerări vaginale în timpul primului trimestru al sarcinii și, de cele mai multe ori, sarcina va progresa total normal. Există o serie de posibile cauze ale sângerării în sarcină sau sângerării inofensive în prima jumătate a sarcinii, incluzând:

  • Sângerarea de la implantare, care apare la aproximativ 4 săptămâni în timpul sarcinii, deoarece oul fertilizat se atașează de peretele uterin.
  • Modificări hormonale
  • Contact sexual
  • Infecţii
  • Examen intern efectuat de obstetrician

Sângerări în ultimul trimestru de sarcină

Deși riscul de avort spontan se diminuează foarte mult după primul trimestru și multe dintre complicațiile timpurii nu mai sunt un factor (cum ar fi sarcinile ectopice și molare), sângerările din a doua jumătate a sarcinii ar trebui să fie luate foarte în serios, mai ales dacă se repetă. Cauzele sângerării în a doua jumătate a sarcinii includ:

  • Relații sexuale
  • Controale cervicale, în special la sfârșitul trimestrului III, când devin mai frecvente
  • Placenta Previa, care apare atunci când placenta acoperă colul uterin, fie parțial sau complet
  • Distrugerea placentară, în care placenta se îndepărtează de peretele uterului, pot apărea sângerări dese și abundente afectând sănătatea mamei și a fătului. Condiția este însă rară și apare numai în aproximativ un procent din toate sarcinile.
  • Tratamentul prematur, în care sângerarea vaginală este însoțită de crampe sau contracții, diaree, presiune pelviană sau dureri de spate înainte de 37 de săptămâni, ar putea avea repercusiuni serioase asupra copilului dacă nu este administrat corect. După 37 de săptămâni, aceste simptome ar putea fi un început normal al travaliului.

sangerari in timpul sarciniiIndiferent când apare, orice sângerare în timpul sarcinii trage un semnal de alarmă pentru tine și medicul tău, chiar dacă numai pentru a confirma că nu este nimic rău. Fii pregătită să răspunzi la întrebări detaliate despre culoarea, cantitatea și consistența sângelui, pentru a afla cel mai bine cauza posibilă de apariție și tratamentul cât mai potrivit ție.

Baby Stem te ajută să stai fără griji și după ce treci cu bine de perioada de sarcină, aducând în România prima colaborare exclusivă cu Seracell. Seracell este banca de celule stem  nr. 1 din Germania, care oferă procedee profesionale de recoltare și de depozitare a celulelor stem, pentru a putea combate posibilitatea apariției a mai mult de 40 de boli grave.

Nota pentru Sângerările în sarcină – Află acum dacă ai pierdut sau nu sarcina!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 note, media: 2,86 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile