Săptămâna 26 de sarcină

Copilaşul începe să cunoască lumea prin intermediul contactului vizual. Pe tot parcursul acestei săptămâni el va încerca să deschidă ochişorii şi va reuşi, dar parţial. Receptorii de gust ştiu să facă diferenţa între alimente şi unele devin preferatele lui (de exemplu mâncarea dulce în schimbul celei acre sau amare). Cresc gele şi sprâncenele copilaşului, iar acest lucru poate fi observat pânnă şi la ecograf. Copilaşul reacţionează la zgomotele din exteror, de aceea încercaţi să-l liniştiţi cu vocea blândă.

Săptămâna a 26-a face parte din săptămâa a doua a trimestrului al treilea. Mai e foarte puţin şi se va naşte copilaşul. Ce alte schimbări se înregistrează în această perioadă? Evident, creşte uterul. Acesta ajunge să aibă 16 cm în lăţime, 24 în înălţime, iar cu fiecare săptămână uterul va creşte cu câte 1 cm în plus în înălţime. Mămica trebuie să adauge în fiecare săptămână câte 300-500 g, iar la sfârşitul acestei săptămâni puteţi să câtăriţi cu 7-10 kg în plus faţă de începutul sarcinii.

Copialşul câtăreşte în această săptămână aproximativ 750 g şi are o înălţime de 35,5 cm. În majoritatea timpului bebeluşul doarme.

Senzaţii: dureri puternice de cap; dureri la baza coloanei; senzaţii dureroase atunci când bebeluşul se mişcă.

Sfaturi: folosiţi dandajul elastic pentru a evita varicele. Trebuie să consumaţi mai multe fructe şi legume, faceţi exerciţii uşoare. Gândiţi-vă la lucruri cât se poate de plăcute. Frecventaţi cursuri pentru viitoarele mămici.

În săptămâna 26 de sarcina sau la 24 de săptămâni de la concepţie, s-au format degetele, iar acum ochii încep să se deschidă. Spre sfârşitul lunii a şaptea, răspunsul la sunete este dezvoltat, ca urmare a formării aproape complete a reţelei de nervi care deserveşte urechile. Astfel, copilul va fi capabil să vă audă, atât pe tine, cât şi pe partenerul tău când vorbiţi. Dacă ai un băiat, testiculele lui încep să coboare la nivelul scrotului, o călătorie care va dura două sau trei zile.

De asemenea, copilul continua să inhaleze şi să expire cantităţi mici de lichid amniotic. Aceste aşa numite mişcări respiratorii sunt esenţiale pentru dezvoltarea plămânilor, copilul exersând pentru momentul când se va naşte şi când va respira pentru prima dată.

Începi să îţi controlezi din ce în ce mai greu sfincterul şi anusul, asta pentru că uterul apasa foarte tare pe perineu – muşchiul care le controlează -. Aşa că vei avea surpriză ca atunci când strănuţi, tuşeşti sau razi să scapi puţină urina sau gaze. Tot ce poţi face este să îţi antrenezi perineul cu exerciţii Kegel.

În săptămâna 26 de sarcină, uterul ar trebui să se afle deja la 6.4 cm de buric şi va continua să crească cu aproape 1 cm/săptămână. Este posibil să te fi îngrăşat deja cu până la 11.3 kg şi greutatea îţi poate fluctua de la o zi la alta, aşa că ar fi mai bine să nu te cântăreşti zilnic pentru a nu te descuraja inutil. Schimbări care au loc în corpul tău Este probabil să începi să treci printr-o stare constantă de disconfort incluzând presiune şi dureri de spate pe măsură ce burtica îţi creşte. Şi crampele de picioare sunt des întâlnite.

Baby Stem este alături de tine și de copilul tău și îți oferă cele mai utile sfaturi și informații. Unic partener Seracell în România, Baby Stem oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Pentru detalii, vă rugăm accesați site-ul www.babystem.ro.

Nota pentru Săptămâna 26 de sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile