Săptămâna 34 de Sarcină


Săptămâna 34 de Sarcină

În săptămâna 34 de sarcină, crește greutatea copilului iar țesutul adipos constituie aproximativ 7% din greutatea totală a corpului. Lungimea copilului poate ajunge la 46 de centimetri iar greutatea lui este aproximativ 2.25 kilograme.

Copilul tău în săptămâna 34 de sarcină

Ridurile de pe piele s-au netezit, iar culoarea acesteia se schimbă treptat. Pielea devine roz pal, puful germinal dispare. Vernixul acoperă încă suprafața pielii. Copilul are nevoie de o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor. Toate funcțiile vitale ale organismului sunt active: inima, tractul gastrointestinal, sistemul respirator și aparatul locomotor. Greutatea copilului a crescut la 2250 de grame.
Mămica se confruntă cu contracții puternice, iar frecvența lor crește semnificativ. Acest lucru se datorează în principal spasmelor ale părții superioare a uterului. Pe măsură ce uterul crește va fi tot mai dificil să suportați durerea. Asigurați-vă că ați consultat medicul și că puteți face face față durerilor în timpul travaliului.
Pentru a evalua mișcările respiratorii, bătăile inimii copilului și starea uterului, a lichidul amniotic, este nevoie de stabilirea unor teste la date egale de timp. Evaluarea este scalară. Nota 2 înseamnă foarte bine, 1 – nu-i rău, dar 0 – mici probleme.

Corpul tău în săptămâna 34 de sarcină

Fiecare săptămână este, parcă, tot mai grea și abia aștepți să îți ții puiul în brațe. Este normal ca în săptămâna 34 de sarcină să resimți dureri în zona pelviană, datorită greutății tot mai mare a uterului și a copilului tău care măsoara aproximativ 46 de centimetri de la creștet la călcâi și aproximativ 2.250 grame în greutate.
Tot de acum, mișcările bebelușului devin tot mai puternice, odată cu creșterea masei musculare a acestuia. Este posibil să le resimți ca pe un disconfort atunci când acesta lovește spre ficat, piept sau vezică.
Uterul se poate palpa undeva la 14 centimetri distanță de buric, iar faptul că el se mărește constant menține simptomele deja experimentate în săptămânile anterioare, precum dureri de încheieturi și ligament, picioare umflate si dureroase, rezistență scăzută la căldură și efort.

Probleme cu somnul

În săptămâna 34 problemele cu somnul sunt frecvente. S-ar putea ca somnul tău să fie tot mai prost și să nu mai reușești să te odihnești așa cum ți-ai dori. Acest lucru se poate întâmpla din cauza trezirilor frecvente noaptea pentru urinat, dar și din cauză ca nu îți găsești o poziție confortabilă și este posibil ca șoldurile să te doară. Este recomandat dormitul pe partea stângă, pentru o mai bună circulație a sângelui către copil. Încearcă să dormi cu capul mai sus pentru evitarea refluxului gastric.

Întreabă-ți doctorul despre epiziotomie

Dacă decizi împreună cu doctorul tău să naști natural, îl poți întreba despre epiziotomie. Epiziotomia este o incizie ce pornește de la vagin către rect, făcută cu scopul de a preveni eventuale rupturi în timpul nașterii. Se presupune că masajul cu diferite uleiuri naturale în această zonă ajută la elasticizare și pregătirea zonei pentru nașterea naturală.

Sfaturi pentru mamă

Este momentul să discuți cu doctorul tău despre varianta de naștere potrivită ție. Fă-ți o listă cu toate întrebările pe care dorești să i le pui, pentru că este posibil să le uiți atunci când te afli în cabinet. Monitorizarea bebelușului și a mamei va fi mai frecventă de acum și până la naștere. Medicul va verifica presiunea asupra trompelor uterine, cantitatea de lichid amniotic, uterul și starea bebelușului.
Încearcă să te odihnești cât poți și să relaxezi mai mult, alături de partenerul tău ori ascultând muzică relaxantă. Încă te poți uita la filme în timp ce te odihnești la pat și optează pentru o alimentație sănătoasă.
Poate te-ai gândit deja la siguranța bebelușului tău după naștere și ai luat în calcul recoltarea de celule stem la naștere. În acest moment trebuie să discuți cu doctorul tău despre opțiunea ta și despre tehnica de recoltare a celulelor stem.
O clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Săptămâna 34 de Sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 4,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile