Creierul şi sistemul nervos s-au dezvoltat suficient şi bebeluşul îşi începe primele mişcări în uter. Faţa lui poate fi uşor dezvăluită la testul ecograf. Veţi putea observa de asemenea că bebeluşul îşi mişcă activ mâinile şi picioarele. În această săptămână se formează organele interne: stomacul, ficatul, intestinele, pancreasul. Copilul câtăreşte în această perioadă aproximativ 3 g.

Femeia simte că uterul creşte şi se dezvoltă împreună cu copilul şi pot apărea senzaţii de durere sau spasme dureroase. Să nu vă sperie acestea, manifestările de care vorbim sunt fireşti şi demonstrează dezvoltarea normală a fătului. În aceeaşi perioadă medicul ginecolog vă poate prescrie următoarele analize:

– analiza generală a sângelui;

– RW şi testul pentru HIV;

– analiza urinei;

– analiza pentru stabilirea gonadotropinei corionice.

O să fiţi cântărită, măsurată, o să vi se ia temperatura, orice fel de teste şi verificări în această perioadă sunt foarte importante.

În săptămâna a 8-a sunt complet interzise consumarea de alcool, nicotină, ridicarea greutăţilor. Trebuie să aveţi grijă ce consumaţi, alimentaţia trebuie să fie cât se poate de corectă şi echilibrată. Este nerecomandată radiografia şi anastezia, fie şi locală. În săptămâna a 8-a se mai potolesc senzaţiile de greaţă, dar femeile însărcinate sunt însoţite în permanenţă de senzaţia de oboseală, somnolenţă, dezechilibru emoţional şi iritabilitate emoţională. Se modifică în dimensiune sânii şi continuă să fie dureroşi. Săptămâna a 8-a mai este însoţită de dureri în partea de jos a spatelui şi a bazinului, din cauza creşterii uterului în dimensiuni, de asemenea, vezica urinară poate fi afectată, pentru că uterul apasă asupra ei şi provoacă des senzaţia că e nevoie la baie. În aceeaşi perioadă pot apărea contracţii dureroase false (de antrenament). Dacă însă acestea sunt de lungă durată şi sunt însoţite de sângerări este nevoie să vă adresaţi medicului de urgenţă.

Orice fel de sângerări în această perioadă reprezintă simptomele unui posibil avort spontan, tocmai de aceea nu este cazul să le ignoraţi, pentru că sunt periculoase. În perioada acestei săptămâni sunt prezente secreţiile normale pentru această periodă, acestea trebuie să fie în cantităţi moderate, deschise la culoare şi cu miros uşor acru. 

Cu toate că în această perioadă copilul deja începe să se mişte, mama nu îi simte mişcările, deoarece el este încă mic, are aproximativ 14-20 mm şi cântăreşte aproximativ 3 g. Se formează diafragma, începe să se formeze şi să se elimine sucul gastric, rinichii formează urina. În acelaşi timp, glandele sudoripare şi cele salivare abia se formează. Se formează de asemenea papilele gustative şi receptorii din nas, însă pasajele nazale sunt încă închise, acoperite cu mucus. În această perioadă se formează şi organele de reproducere, dacă este vorba de băieţel acum i se formează testiculele, dacă este fetiţă- ovarele şi ovulele.

Femeia are în această perioadă o temperatură uşor ridicată faţă de obişnuit, puţin peste 37 de grade. Dacă însă temperatura a crescut până la 38 şi peste este nevoie să vă consultaţi medicul ginecolog.

Alimentaţia este foarte importantă şi în această perioadă. Este important consumul de carne, care este o sursă de proteine, aceasta nu trebuie să fie grasă, trebuie să fie pregătită la aburi, bine fiartă. Peştele este foarte potrivit pentru alimentaţia femeilor însărcinate, el conţine elemente importante pentru dezvoltarea bebeluşului, de asemenea ajută ca intestinele să funcţioneze bine. Pâinea proaspătă şi alimentele făinoase contribuie la formarea meteorismului şi balonării. Nu este indicat în această perioadă nici consumul de ceai sau cafea tare, pentru că influenţează negativ sistemul nervos. Nu este de asemenea indicat să îngreunaţi munca stomacului şi a pancreasului consumând alimente din cee 4 categorii: prăjit, sărat, iute, gras. Contribuie la apariţia arsurilor gastrointestinale şi la reţinerea apei în organism.

Ţineţi minte: în săptămâna a 8-a ţineţi deja sub inimă viaţa unui omuleţ format, este încă prea mic să-l pueţi vedea sau simţi, dar este la fel de important, aveţi grijă de ceea ce consumaţi, pentru că de asta depinde sănătatea dumneavoastră şi a copilaşului dumneavoastră.Nota pentru Săptămâna 8 de sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile