Perioada 1- 7 august a fost anunțată ca săptămâna internațională a alăptării! Și asta pentru că a fost deja demonstrat cât de importantă este alăptarea pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea armonioasă a beblușului.

În 1990, opt obiective globale, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), au fost stabilite de către guverne și Organizația Națiunilor Unite pentru combaterea sărăciei și promovarea dezvoltării sănătoase și durabile într-un mod cuprinzător până în 2015. Există regulate numărători inverse„, pentru a evalua progresele realizate în atingerea obiectivelor. Tema din acest an WBW răspunde la cele mai recente numărători inverse, afirmând importanța creșterii și susținerea protecției, promovarea și susținerea alăptării în agenda post 2015, și implicarea câtor mai multe grupuri și persoane de diferite vârste posibil.

Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) sunt destinate a fi realizate până în 2015 anul viitor! Deși au avut loc progrese, există încă o mulțime de treburi neterminate. Iată câteva exemple: Sărăcia a fost eradicată parțial, dar 1 din 8 oameni încă mai merg la culcare înfometați. Subnutritia afectează aproximativ un sfert din toți copiii la nivel global. Excesul de greutate, cealaltă formă de malnutriție este din ce în ce mai frecventă. În ultimele două decenii, mortalitatea infantilă a scăzut cu aproximativ 40%, dar încă aproape 7 milioane de copii sub cinci ani mor în fiecare an, în principal din cauza unor boli care pot fi prevenite. Dacă rata globală a mortalității sub cinci ani a scăzut, proporția de decese neonatale (în prima lună de viață), cuprinde o proporție tot mai mare din totalul deceselor copiilor. La nivel global, mortalitatea maternă a scăzut de la 400 la 100.000 născuți vii în 1990 la 210 în 2010, dar mai putin de jumatate din feme nasc în maternități cu toate condițiile prevăzute. Prin protejarea, promovarea și sprijinirea alăptării, puteți contribui într-un mod substanțial. Alăptarea și alimentația complementară corespunzătoare sunt interventii cheie pentru îmbunătățirea supraviețuirii copiilor, cu potential de protejare de aproximativ 20% din copiii sub cinci ani

 

Credit foto: http://worldbreastfeedingweek.org/Nota pentru Săptămâna alăptării: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile