Sarbatorile si consumul de alcool in sarcina

Cand vine vorba despre sarbatori si despre o adunare frumoasa de prieteni este greu sa fiti „cioara alba cea nebautoare”, mai ales ca veti auzi de multe ori ca un paharel mic de vin nu poate face aproape niciun rau sarcinii. Cu toate acestea, inainte de a lua decizia daca sa consumati sau nu macar un pic de alcool de sarbatori insarcinata fiind cititi va rugam aceste informatii. Speram sa va fie de folos.

Ştiţi deja probabil cât e de periculos alcoolul în sarcină. Etanolul consumat trece prin placentă şi ajunge direct în sângele bebluşului. Această toxină poate contribui la formarea daunelor permanente asupra celulelor fătului în dezvoltare, poate cauza naştere prematură, sau pierderea sarcinii. De asemenea, poate afecta sistemul nervos, care va avea efecte negative pentru făt asupra coordonării mişcărilor. De asemenea, alcoolul poate avea efecte asupra feţei bebluşului (urâţire). Microcefalie, dezvoltare fizică precară, dezvoltare precară a organelor sunt toate efectele consumului de alcool în sarcină, mai ales în primul tremestru. Totuşi, experţii sunt de acord cu faptul că o unitate sau maxim două în decursul unei săptămâni nu prezintă risc pentru bebeluş. Referindu-ne la unitate, ne referim de fapt la:

– o jumătate de sticlă de bere (cantitate obişnuită);

– un pahar mic de vin;

– un pahar foarte mic de băutură spirtoasă (vodcă, ţuică, wiskey, pălincă etc).

Nota pentru Sarbatorile si consumul de alcool in sarcina: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile