Sarcina dupa Cezariana -aspecte pe care TREBUIE sa le ai in vedere

Sarcina reprezintă o etapă foarte importantă din viața unei femei. Multe dintre acestea aleg să conceapă următorul copil imediat după ce au dat naștere. Dar, în cazul unei cezariene, va fi necesară o pauză înainte de a planifica următorul bebeluș. Deci, dacă te gândeai deja, „Cât de curând pot să planific o nouă sarcină după o cezariană?”, află ce spun specialiștii.

Cuprins 

 Cât timp trebuie să aștepți?

Cel mai bine este să aștepți cel puțin șase luni după nașterea prin cezariană înainte de a rămâne din nou gravidă. Un an ar fi chiar ideal. Cu cât îți lași cicatricea mai mult să se vindece, cu atât va fi mai puternică.

Amintește-ți cât a durat să te recuperezi după operația de cezariană. Te-ai simțit epuizată și probabil nu ți-ai reluat activitățile de zi cu zi în foarte scurt timp. De aceea, asigură-te că îi dai corpului șansa să se recupereze complet înainte de o nouă sarcină.

În cele mai multe cazuri de operații de cezariană, se efectuează o tăietură de-a lungul zonei pubiene. De obicei, se vindecă după trei luni de la nașterea bebelușului. Însă, așteptarea a cel puțin șase luni poate fi deosebit de importantă dacă dorești o naștere vaginală data viitoare.

Care sunt riscurile asociate cu sarcina imediată după cezariană?

  • Placenta praevia: În această condiție, placenta se atașează de peretele uterin inferior care acoperă complet sau parțial colul uterin al mei. Este asociată cu sângerare vaginală în timpul sau după naștere.
  • Abrupția placentară: Aceasta este asociată cu o placentă aflată mult prea jos sau o detașare completă a acesteia din uter, care poate deveni o complicație gravă.
  • Risc crescut de ruptura uterină: Nașterea vaginală după o cezariană poate duce la ruptura uterină, mai ales dacă pauza dintre cele două sarcini este foarte mic. Ruptura uterină reprezintă ruperea cicatricii operației. Femeile supraponderale prezintă un risc crescut de ruptura uterină.
  • Naștere prematură: O pauză de mai puțin de șase luni poate duce la naștere prematură. În acest caz, nașterile apar, de obicei, înainte de 36-37 săptămâni.

Așadar, înainte de a planifica o nouă sarcină, ia în calcul faptul că organismul tău are nevoie de recuperare pentru a susține un nou bebeluș. 

Voteaza Sarcina dupa Cezariana -aspecte pe care TREBUIE sa le ai in vedere: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile