Sarcina Gemelară – Tot ce trebuie să știe o viitoare mamică de gemeni!

Dacă tocmai ai aflat că vei avea gemeni și nu știi la ce să te aștepți, nu ești singura. Multe femei însărcinate cu gemeni nu au idee cum va decurge sarcina, dar asta nu înseamnă că nu pot afla. Iată câteva informații care să te ajute să înțelegi ce se întâmplă atunci când aștepți gemeni.

Cuprins

Ai nevoie de mai mult acid folic
Vei face vizite mai dese la medic
Greața de dimineața poate fi mai intensă
Riscul dezvoltării diabetului gestațional este mai mare
Burtica va crește mult mai rapid

1. Ai nevoie de mai mult acid folic

Femeile însărcinate cu gemeni ar putea avea nevoie de mai mult acid folic pentru a ajuta la prevenirea defectelor la naștere. Se recomandă 1 miligram de acid folic pe zi pentru sarcinile cu gemeni și 0,4 miligrame pentru sarcinile cu un singur copil. Acidul folic este cunoscut pentru a reduce riscul apariției unor defecte de naștere a tubului neural, cum ar fi spină bifidă.

2. Vei face vizite mai dese la medic

Spre deosebire de sarcinile cu un singur copil, sarcinile cu gemeni necesită o monitorizare mult mai atentă și mai frecventă. Astfel, vei face vizite mai dese la medicul ginecolog.

3. Greața de dimineața poate fi mai intensă

Unul dintre factorii care sunt cauzează greața matinală este un nivel ridicat de gonadotropină corionică umană și știm că nivelurile acestui hormon sunt mai mari la sarcinile cu gemeni, astfel încât femeile care poartă gemeni au o incidență mai mare de greață și vărsături în primul trimestru.

4. Riscul dezvoltării diabetului gestațional este mai mare

Riscul de diabet gestațional este mai mare în sarcina gemelară. În timp ce diabetul gestațional este mai frecvent, morbiditatea asociată cu acesta este mai puțin frecventă, deoarece bebelușii gemeni nu sunt bebeluși mari. Totuși, mamele care dezvoltă diabet gestațional în timpul sarcinii au un risc mai mare să dezvolte diabet de tip 2 mai târziu în viață.

5. Burtica va crește mult mai rapid

Dacă în multe cazuri, femeile însărcinate cu un singur copil pot ascunde sarcina chiar și pâna în al doilea semestru, femeile gravide cu gemeni, pot să apeleze deja la hainele de graviduță începând chiar cu săptămana a8a. Cât de mare va crește? Nu există nicio modalitate de a prezice acest lucru și fiecare femeie este diferită, însă cert este că va fi mult mai mare decât o sarcină monofetală.
Indiferent de schimbările produse, orice viitoare mămică trebuie să discute cu medicul ei înainte de a lua o decizie ce ar putea influența sarcina.

Voteaza Sarcina Gemelară – Tot ce trebuie să știe o viitoare mamică de gemeni!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile