Sarcina in luna II – simptome, evolutie, probleme


Sarcina în luna a doua. Află evoluția, simptomele și problemele!

Cuprins

Simptomele comune ale sarcinii la două luni
Modificări ale dispoziției
Grețurile de dimineață
Pofte și aversiuni
Cum se dezvoltă fetusul/a>

La două luni de sarcină, s-ar putea să te simți copleșită, entuziasmată, îngrijorată, fericită – poate chiar un amestec al acestor emoții și multe altele. Asta este sarcina la început, pentru cele mai multe dintre femei. Ai ajuns deja în săptămâna 14 de sarcină și începi să te obișnuiești cu gândul.

 
Simptomele comune ale sarcinii la două luni

 • În a doua lună a sarcinii, unele simptome de sarcină frecvent întâlnite pot include:
  Schimbările de dispoziție
  Greața de dimineață
  Pofte alimentare și aversiuni
  Ușoară umflare a mâinilor și a picioarelor
  Arsuri la stomac și indigestie
  Constipație
  Balonare
  Oboseală
  Ameţeală

Deși nu toate aceste simptome ale sarcinii sunt plăcute, acestea sunt o parte normală a faptului că ești însărcinată. Nu este obligatoriu să experimentezi toate aceste simptome, unele femei prezintă unul, două sau niciunul dintre acestea.

 
Modificări ale dispoziției

Unul dintre motivele acestor schimbări de stare frecvente este faptul că corpul tău este inundat cu hormoni. Aceștia sunt

 • hCG
  progesteronul
  estrogenul

Acești hormoni pot juca un rol și în alte simptome ale sarcinii cum ar fi balonare, constipație, arsuri la stomac, amețeli, modificări ale pigmentului pielii (cum ar fi areole mai întunecate), dureri musculare și vene care se văd sub piele.

Starea de spirit poate fluctua, de asemenea, în funcție de modul în care te simțiți fizic. De exemplu, dacă suferi de arsuri la stomac și de amețeală, este natural să te simțiți puțin fără prea multă energie.

 
Grețurile de dimineață

În primul trimestru, s-ar putea să resimți ceea ce se numește greața de dimineață. Deși se întâmplă adesea dimineața, această greață sau chiar vărsături poate să apară în orice moment al zilei. Vestea bună este că pentru multe femei, greața de dimineață se reduce în al doilea trimestru, o dată ce hormonii se mai echilibrează.

 
Pofte și aversiuni

Alte simptome de sarcină pe care le-ai putea prezenta la aproximativ două luni de sarcină sunt poftele alimentare și aversiunile. Nu este foarte clar de ce apar aceste preferințe și, deși ar părea ciudat, acestea sunt foarte frecvente în timpul sarcinii. Cere sfatul medicului dacă ai pofte ciudate, pentru produse nealimentare, cum ar fi creta.

 
Cum se dezvoltă fetusul

În a doua lună de sarcină, micuțul, acum cunoscut ca fetus, dezvoltă trăsături faciale, cum ar fi gura, limba și nasul. Pleoapele se închid și nu se vor deschide timp de câteva luni. Buzunarele urechilor vor crește într-o formă de urechi mai proeminentă. Micuțul tău ar putea începe să facă mici mișcări, deși nu le vei putea simți încă.
Până la sfârșitul celei de-a doua luni de sarcină, organele, scheletul și membrele vor fi formate. Placenta se va forma, de asemenea, și va oferi substanțe nutritive micuțului în restul sarcinii.

Gândește-te la sănătatea bebelușului tău încă de acum. Informează-te despre stocarea celulelor stem cu Baby Stem.
Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie.

a doua luna de sarcinaAceștia oferă un serviciu medical unic în România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent, Cells4Life, este colaborator Baby Stem.
La recoltare, veți primi un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Află mai multe informați și care sunt beneficiile celulelor stem pentru copilul tău de aici https://www.babystem.ro/celule-stem