Sarcina Molară – Simptome și Tratament 

Mola Hidatiformă este una dintre formele cele mai comune, dar benigne a bolii trofoblastică gestațională. Este o complicație obișnuită a sarcinii, estimată a se produce la una din 1000-2000 de sarcini. Sarcina molară poate să apară la orice vârstă, dar rata de apariție este mai mare la femeile însărcinate la adolescență sau între vârste de 40 și 50 de ani. Mola hidatică poate fi fie completă, fie parțială.

 Ce este sarcina molară completă? 

Sarcinile molare complete au numai părți placentare (nu există copii) și se formează atunci când sperma fertilizează un ovul gol, din cauza căruia nu se formează un embrion. Cu toate acestea, placenta creşte şi produce hormonul sarcinii, hCG. Din păcate, o evaluare cu ultrasunete va arăta că nu există făt, ci doar o placentă.

 Ce este sarcina molară parțială? 

Boala parțială apare atunci când masa conține atât celule anormale, cât și un embrion care prezintă defecte congenitale grave. În acest caz, fătul va fi depășit de masa anormală în creștere destul de repede.

O versiune extrem de rară a sarcinii molare parțiale este atunci când gemenii sunt concepuți, dar un embrion începe să se dezvolte normal în timp ce celălalt este un mol. În aceste cazuri, embrionul sănătos va fi foarte rapid consumat de creșterea anormală.

Sarcina molară simptome 

  • Sângerarea
  • Greață și vărsături
  • Dezvoltarea unor complicații rare cum ar fi boala tiroidiană
  • Preeclampsie precoce (hipertensiune arterială)
  • Niveluri crescute de hCG
  • Nu este detectată nici o mișcare fetală
Sarcina molară tratament 

Majoritatea sarcinilor molare se vor termina spontan, iar țesutul eliminat va fi sub forma unor struguri.

Sarcinile molare sunt eliminate prin chiuretaj, dilatare și evacuare sau uneori cu ajutorul unor medicamente. Anestezicul general este utilizat în mod normal în timpul acestor proceduri.

Aproximativ 90% dintre femeile care au eliminat un mol nu necesită tratament suplimentar.

Următoarele proceduri care monitorizează concentrațiile de hCG pot să apară lunar timp de șase luni sau după cum prescrie medicul. Această monitorizare este foarte importantă pentru a te asigura că sarcina molară a fost îndepărtată complet. Urmele pot începe să crească din nou şi pot reprezenta o ameninţare de tip canceros pentru alte părţi ale corpului.

Sarcina trebuie evitată timp de un an după o sarcina molară. Orice metodă de contracepție este recomandată în această perioadă, cu excepția unui dispozitiv intrauterin.

Deși îndepărtarea unei sarcini molare nu este eliminarea unui copil în curs de dezvoltare, este totuși o pierdere. Chiar și atunci când un embrion este prezent, în acest caz, nu are ocazia să se transforme într-un copil. Majoritatea femeilor descoperă că au de-a face cu o sarcină molară după descoperirea și anticiparea că sunt gravide.

Sarcină molarăFemeile însărcinate trec prin cea mai frumoasă perioadă din viața lor, deși apar multe modificări ale corpului și din ce în ce mai multe griji referitoare la viitorul copil. Testele din timpul sarcinii sunt foarte importante, atât pentru sănătatea ta, cât și a copilului, de aceea este bine să le faci la timp, pentru a anticipa problemele.

BabyStem te ajută să ai un bebeluș sănătos întreaga viață, oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell, banca nr. 1 în Germania. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane –  trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.  

Nota pentru Sarcina Molară – Simptome și Tratament : 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile