Sarcina pe săptămâni: prima săptămână

Sarcina se calculează începând cu ultimul ciclu menstrual. Se modifică aproape complet schimbul de substanţe, cantitatea de hormon9i în organism şi cum interacţionează ei. Din 300.000 de ovule câte are o femeie matură doar unul singur este fecundat, tocmai de aceea organisuml trebuie pregătit temenic, pentru sarcină. Femeia trebuie să renunţe complet la fumat şi băuturi spirtoase; trebuie să renunţe la medicamente şi dacă sunt necesare trebuie să se consulte cu medicul curant; trebuie să consume vitamine şi produse care sunt bogate în acid folic; să evite pe cât se poate aglomerările, de unde ar putea să capete boli infecţioase; să nu mai consume cafea tare, ceai tare, prăjeli şi fast-food-uri.

Orice femeie îşi poate da seama dacă a rămas însărcinată, există câteva simptome clasice care îi vor confirma acest lucru, dar cel mai indicat este vizita la ginecolog. Într-adevăr, începând cu prima săptămână de sarcină au loc schimbările hormonale, ale sistemului nervos. Primele dureri pot apărea încă din prima săptămână, dar nu sunt atât de evidente şi nu pot fi atribuit exclusiv sarcinii.

Până a amerge la ginecolog este important să efectuăm testul de sarcină, acesta este de ajutor pentru a confirma sau infirma bănuielile legate de sarcină. Cu toate astea testul de sarcină nu poate fi tocmai concludent dacă este folosit încă din prima săptămână de sarcină, pentru că şi cele mai performante teste oferă rezultate exacte abia după ziua a 2-3 din care există întârzierea menstruaţiei. Atunci însă vom vorbi despre o sarcină cu termen de cel puţin 3 săptămâni.

Nivelul Gonadotropinei Corionice variază între 0 şi 5 mU/ml, ceea ce este caracteristic şi în perioada în care nu este însărcinată, cu toate acestea analiza GC oferă cele mai utile şi mai fixe rezultate.

Ecografia este utilă în cazul în care vrem să depistăm neregularităţi la nivelul uterului, trombe, chisturi, mioame. În cazul în care ovarele nu reuşesc să producă ovule gata de fertilizare, această procedură poate servi drept prim pas în stimulare ovariană.

Prima săptămână de sarcină se manifestă cel mai adesea fantomatic, fără simptome concrete, fără manifestări fizice, fără a putea fi depistată prea uşor cu mijloace specifie. Cu toate acestea este o perioadă la fel de importantă precum toate celelalte, de aceea sfatul nostru este să evitaţi toate obiceiurile proaste, care i-ar putea dăuna fătului şi să vă predispuneţi la dispoziţie bună.

Nota pentru Sarcina pe săptămâni: prima săptămână: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 4,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile