Sarcina pe săptămâni: săptămâna a 2-a

Ca şi în prima săptămână de sarcină, testul de sarcină nu va indica nimic, nicio modificare. Asta se întâmplă pentru că ovulul nu reuşeşte să se fixeze încă în uter. În acest context sunt utile numai acele teste de sarcină care îţi pot indica procesul de ovulaţie. În săptămâna a doua a sarcinii, după ce procesul de fixare pe uter are loc, se elimină secreţii de consitenţă mai specială (cum ar fi consistenţa albuşului), sau secreţii sangvinolente. Dacă totuşi în această perioadă sunt prezente sângerări intense înseamnă că există o problemă şi trebuie să vă adresaţi medicului curant. Acestea pot indica de exemplu hiperplazia de endometru. De asemenea, sângerările pot indica probleme ovariene şi procese inflamatorii în organism, care vor fi însoţite de dureri abdominale şi febră. Oricare din aceste manifestări sunt semne clare că trebuie să vă adresaţi medicului.

În săptămâna a doua femeia nu simte schimbări esenţiale, doar o mică senzaţie de greutate în partea de jos a abdomenului. Femeia poate să nu bănuiască nimic, dacă sarcina nu era planificată. Femeia începe să simtă sarcina mai acut în săptămânile 5 şi 6, când embrionul s-a fixat pe uter şi începe să se dezvolte. În săptămâna a doua este însă prea devreme să discutăm despre făt, ci mai degrabă despre procesul de fecundaţie. De aceea,  analizele efectuate în săptămâna a doua nu-şi au rostul, nu se modifică nici nivelul gonadotropinei, însă se mofică nivelul progesteronului, care în definitiv trebuie să fie mai mare în perioada menstruaţiei. Nici testul la ecograf nu va putea reda vreo schimbare.

În săptămâna a doua de sarcină temperatura normală a corpului este 37 grade şi chiar mai mult, pentru că organismul este pregătit de fecundaţie. Alcoolul este complet interzis în această perioadă, pentru că afectează în mod negativ ovulul fecundat.

Sfatul nostru este să aveşi grijă de sănătatea dumneavoastră ca pentru doi în această perioadă importantă, cu toate că niciun test nu poate demonstra dacă suneţi sau nu însărcinată, organismul dumneavoastră trebuie să fie pregătit pentru marea binecuvântare!

Voteaza Sarcina pe săptămâni: săptămâna a 2-a: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile