Sarcina pe săptămâni: săptămâna a 40-a

Copilașul este foarte aproape să vadă lumina zilei. În acest moment el ține însă ochișorii închiși și nu se mișcă, pentru că nu mai are spațiu. Pieptul copilului devine ușor convex datorită hormonilor mamei, de regulă de aceasta răspunde estrogenul. Acesta poate provoca, de asemenea, scurgeri vaginale, dar acest lucru este destul de normal. Conform statisticilor, 95% dintre copii înainte de naștere coboară spre uter.

Mămica are contracții foarte dese, care trec repede. Dar fiecare spasm provoacă o mulțime de emoții, pentru că există teama că nașterea poate începe în orice moment. Cel mai adesea, femeile nasc un pic mai devreme decât e planificat, de exemplu, în săptămânile 39 sau 40. Nu uitați să luați legătura cu medicul dumneavoastră care să vă clarifice ce anestezic poate fi utilizat în timpul travaliului și al nașterii, este foarte important. Și dacă aveți contracții dese și vă este frică să nu trebuiască să nașteți înainte de data planificată, iată care sunt etapele nașterii: contracțiile (deschiderea uterului), copilul se opune inițial expulzării, nașterea.

Copilașul este complet pregătit pentru naștere, el are aproximativ 54 de cm lungime și 3,5 kg.

Dacă aveți contracții cu durata de aproximativ 1 minut, cu distanță între ele de 4 minute și această situație durează deja pe parcursul unei ore înseamnă că este timpul se mergeți la spital pentru a naște. Încercați să vă păstrați buna dispoziție, pentru a evita stresul, întrucât acesta îl va afecta și pe micuț, iar efectele vor fi vizibile în nopțile fără somn, din cauza agitației celui mic. Stare emoțională a gravidei este extrem de importantă.