Sarcina pe saptămâni: săptămâna a 41-a

Corpul copilului s-a curățat în totalitate de stratul de grăsime protector. Organele interne funcționează ca la adult. În corpul copilului încă se acumulează până la 30 de grame de grăsimi pe zi, ceea ce ajută la  creșterea greutății. De-a lungul timpului, există o slăbire a placentei, care permite sangelui  mameisă se  amestece cu sângele copilului. Acest lucru este foarte util pentru sistemul imunitar al copilului, deoarece acesta este încă foarte fragil.

Are loc o creștere a părului de pe cap, așa că dacă nașterea are loc la 41 sau 42 săptămâni, părul de pe capul copilului poate fi destul de lung. Multe femei se tem poate i s-a întâmplat ceva copilului din cauza faptului el aproape nu se mișcă. Acest lucru este perfect normal, deoarece spațiul nu îi permite să se deplaseze.

Dacă sunteți deja în a 41-a  săptămână de sarcină, aceasta înseamnă perioada nașterii probabil a fost calculată incorect. Foarte puține femei nasc la data stabilită de medic. La săptămâna a 41 copilul este deja complet pregătit de naștere. Toate organele copilului sunt formate și își pot prelua toate funcțiile. Ventriculul este gata de a primi și de a digera alimente, plămânii sunt prewgătiți pentru a respira. încă în faza de dezvoltare este sistemul nervos central, această dezvoltare va continua și  după naștere

În săptămâna a 41-a de sarcină copilul cântărește aproximativ 3500 de grame și 52 cm.

Nota pentru Sarcina pe saptămâni: săptămâna a 41-a: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile