Care este vârsta ideală pentru a rămâne însărcinată? Aceasta este întrebarea pe care tot mai multe femei și-o adresează în sinea lor. Din dorința de a face performanță la muncă, de a avansa și de a avea o funcție de conducere, unele femei aleg să pună pe planul doi copiii.

Astfel, mame grizonate care își stâng pruncii la piept nu mai reprezintă o anomalie, ci un tablou care s-a extins la nivel mondial. Indiferent dacă au motive financiare sau își doresc o ascensiune pe scara profesională, foarte multe femei amână maternitatea în favoarea altor aspecte sociale. Este oare însă varianta ideală?

Mamă – după 35 de ani?

Un studiu recent despre mamele care fac copii la o vârstă înaintată a fost realizat în noiembrie 2016 și a demonstrat că, femeile care aleg să devină mame mai târziu de 25 de ani au o speranță de viață mai lungă.

Cercetările au demonstrat că femeile care au atins vârsta de 90 de ani erau mai degrabă absolvente, măritate și cu un venit lunar substanțial.

Studiul nostru nu încurajează femeile să aibă copii la vârste înaintate, deoarece nu este găsită încă explicația incontestabilăconform căreia femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult”, afirmă autorul studiului, Aladdin Shadyab, post doctorand al Universității din California.

De asemenea, o explicație posibilă ar fi aceea că femeile care aleg să devină mame la o vârstă mai înaintată beneficiază, de obicei, de un statut social și economic superior”, a adăugat Shadyab. „Știm, din cercetările anterioare că aceste femei sunt susceptibile de a trăi mai mult”.

În America, media de vârstă la care o femeie dă naștere este de 26 de ani, aceasta fiind cu greu considerată „bătrână”. În prezent, această medie de vârstă este în continuă creștere.

Ratele primelor nașteri realizate de femei cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, de exemplu, au fost mai mult decât duble între 1990 și 2012, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Studiile publicate în 2015 arată că femeile care au născut în jurul vârstei de 33 de ani sunt mai susceptibile de a trăi până la 95 de ani, spre deosebire de cele care au avut primul copil la 29 de ani.

21 de ani de monitorizare continuă

Pentru noul studiu, anchetatorii au analizat datele referitoare la aproximativ 20.000 de femei selectate pentru a face parte dintr-un studiu național pe termen lung, care a început în anul 1993. Acestea au fost monitorizate timp de 21 de ani si 54 dintre aceste au ajuns la vârsta de 90 de ani. S-a constatat că femeile care au născut pentru prima dată la 25 de ani au cu 21% mai multe șanse să atingă vârsta de 90 de ani, față de cele care au născut mai devreme.  Femeile albe, cu un număr cuprins între două și patru sarcini duse la termen au avut, de asemenea, cote mai mari de longevitate, comparativ cu cele care au dus o singură sarcină la termen, au arătat rezultatele.

Factorii de reproducere sunt rareori menționați în contextul longevității”, spune Shadyab. „De obicei, cercetările sunt focusate pe cu totul și cu totul alte aspecte precum dietă, activitate fizică, nicidecum pe factorii de reproducere”, a adăugat acesta.

Rezultatele nu au fost o surpriză pentru cercetătorul american Steven Austad, director științific al unei federații americane care cercetează procesul de îmbătrânire.

Dacă nu esți din domeniu, să ajungi la 90 de ani sună fantastic, dar dacă ai ajuns la 75 de ani, ai o șansă mare să trăiești până la 90 de ani”, spune Austad, care este și președinte al Universității din Alabama.

De asemenea, studiul a raportat că „dacă ești bine educat, echilibrat, dacă nu esti supraponderal și nu fumezi, esti candidatul perfect la o viață bună și lungă”, a adăugat Austad.

Indiferent de vârsta la care aleg să devină mame, femeile ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere și să investească în viitorul copiilor.

Baby Stem este partener Seracell – banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și eliberării totale. Seracell funcționează în strânsă legătură cu Facultatea de Medicină a Universității din Rostock, una dintre cele mai vechi Universități din nordul Europei și este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP, cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro



Voteaza Sarcina târzie crește speranța de viață?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile