Sarcina este o perioadă extrem de importantă în viața fiecărei femei. Schimbări fizice și psihice, kilograme în plus, schimbări de dispoziție, toate acestea sunt simptome normale pe care orice gravidă le „gustă”. În această perioadă, viitoarele mămici trebuie să adopte un stil de viață cât mai sănătos, să renunțe la fumat , la alcool sau la orice alt obicei nesănătos care ar putea afecta fătul.

Un regim de viață corect nu este însă suficient. Controalele medicale sunt extrem de importante în perioada celor 9 luni de sarcină. Vizitele la medicul ginecolog sunt absolut necesare, deoarece acesta poate stabili gradul de dezvoltare al fătului, starea clinică a mamei și poate preîntâmpina eventualele probleme, dacă analizele nu au tocmai cele mai bune rezultate.

Baby Stem este partener Seracell în România – banca de celule stem acreditată GMP(Good Manufacturing Practice) și Jacie. Recoltarea celulelor stem la naștere reprezintă o garanție a faptului că bebelușul va avea o viață lipsită de neplăceri medicale și șansa la un viitor luminos.

Iată care sunt controalele pe care toate viitoarele mămici trebuie să le efectueze

  1. Îngrijirea prenatală

Îngrijirea prenatală are ca scop principal stabilirea gradului de risc pe care o eventuală sarcină l-ar putea avea. Pe toată perioada celor 9 luni, viitoarea mămică are datoria să „dezvolte” o relație apropiată cu medicul ei ginecolog, pentru a putea vorbi, fără ocolișuri despre eventualele probleme ce pot apărea pe parcurs. Schimbările prin care o gravidă trece de la o săptămâna la alta sunt extrem de importante, de aceea o monitorizare corectă va ajuta medicul ginecolog să ofere date concrete despre starea evoluției sarcinii.

Termenul de „îngrijire prenatală” se referă la planificarea și efectuarea unor „calendare” înainte ca o femeie să rămână gravidă și presupune efectuarea unor teste precum: examenul Babeș – Papanicolau, teste de sânge și consiliere din partea medicului ginecolog și a psihologului. De asemenea, în cadrul acestei consultații se vor strânge date despre boli precum varicela, rujeola, despre prezența sau absența unor avorturi, despre boli precum diabet, afecțiuni endocrinologie, etc, astfel încât medicului ginecolog să îi fie ușor să vadă la ce boli ar putea fi predispus viitorul bebeluș.

Odată stabiliți parametrii în care se va „desfășura sarcina, și odată realizată fecundarea, viitoarea mămică va trebui să se prezinte regulat la controale la interval de o lună, până când sarcina ajunge la 28-32 de săptămâni. După cea de-a 31 săptămână, controalele vor deveni mai dese, din 2 în două săptămâni pentru săptămânile 32-36 și săptămânale pentru perioada 36-40 de săptămâni de sarcină.

Viitoarele mămici ar trebui să aibă în vedere încă din primele luni de sarcină recoltarea de celule stem. Baby Stem oferă transparență totală în ceea ce privește recoltarea de celule stem și are o experiență de 12 ani în domeniul recoltării dar mai ales al procesării și stocării celulelor sem.

  1. Consultațiile ginecologice din trimestrul II

În cadrul consultațiilor din trimestrul II de sarcină, se vor monitoriza aspecte precum evoluția sarcinii, va fi efectuat examenul clinic general, va fi monitorizată și notată creșterea în greutate a gravidei și i se vor măsura cu atenție valorile tensiunii arteriale.

În cel de-al doilea semestru de sarcină se vor efectua, suplimentar și următoarele teste: Dublu test de sarcină (săptămânile 11-13), Triplu test de sarcină (săptămânile 16-18) și Cvadruplu test, pentru a se observa posibile defecte ale tubului neural și anomaliile cromozomiale. Viitoarele mămici au datoria să se prezinte la medicul lor ginecolog regulat, astfel încât orice posibilă problemă a fătului să fie identificată la timp.

Grija viitoarelor mămici nu se oprește însă aici. Și după naștere, acestea sunt responsabile pentru sănătatea micuțului lor. Recoltarea de celule stem la naștere va ajuta ca nou născutul să ducă o viața departe de problemele medicale. Baby Stem este partenerul Seracell în România. Seracell dispune de 4 laboratoare performante, dar și de două camere sterile special amenajate și dotate pentru recoltarea și prelucrarea celulelor stem. Decizia de a recolta celule stem la naștere ar trebui urmată de toți viitorii părinți, pentru ca micuțul lor să nu aibă niciun fel de „obstacole medicale” pe parcursul vieții.

 Consultațiile ginecologice din trimestrul III

În cel de-al treilea trimestru de sarcină vor fi continuate o parte din testele efectuate deja în trimestrul II. În plus, se vor efectua teste care vor oferi detalii importante despre starea colului uterin al viitoarei mămici și se vor face aprecieri referitoare la bazinul osos al acesteia.

Trimestrul III înseamnă însă și examene ginecologice specifice, precum examenul pentru cultura secreției vaginale pentru depistarea streptococului B, profilaxia rahitismului care se face prin administrarea vitaminei D sau vaccinarea antitetanică.

Controalele reprezintă garanția viitoarelor mămici că sarcina lor se desfășoară în parametri normali și că vor putea naște bebeluși sănătoși, fără probleme medicale. Monitorizarea sarcinii prin controale și ecografii, va face ca experiența nașterii să fie pentru gravidă un moment extraordinar, lipsit de neplăceri legate de viitorul bebeluș.

Din păcate, nașterea unui bebeluș sănătos nu garantează că acesta nu se va mai îmbolnăvi niciodată. Pentru a-l proteja, dar și pentru a-i oferi un viitor „safe”, viitorii părinți ar trebui să opteze pentru recoltatei celulelor stem la naștere. Celulele stem ajută la vindecarea a aproximativ 85 de boli, printre care se numără diverse tipuri de leucemii, cancere, boli autoimune sau diverse anomalii ale globulelor roșii.

Baby Stem este partener Seracell și aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, viitoarele mămici pot accesa http://test4.butucsolutions.ro.Voteaza Sarcina – trimeste și controale importante: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile