Scortisoara in timpul alaptarii: Dauneaza sau nu copilului?

Scortisoara in timpul alaptarii: Dauneaza sau nu copilului?

Cuprins

 

Atunci când vine vorba de sarcină, dar și de alăptat, fiecare mamă acordă o atenție deosebită tuturor alimentelor pe care le consumă, chiar și în cazul condimentelor. Scorțișoara este unul dintre cele mai aromate condimente, preferat de către majoritatea persoanelor pentru gustul deosebit. Însă, ca proaspătă mămică te întrebi dacă este recomandat să o adaugi în alimentația ta în această perioadă în care alăptezi.

 

Beneficiile scorțișoarei

 

Scorțișoara a fost folosită în scopuri medicinale încă de acum 2000 de ani. Cea mai cunoscută utilizare medicală a scorțișoarei este de către diabetici pentru a ajuta la controlul zahărului din sânge. Scorțișoară este, de asemenea, folosită pentru probleme gastro-intestinale, inclusiv grețuri, vărsături, balonare, gaze și diaree. Femeile în acea perioadă a lunii consumă uneori scorțișoară pentru a ameliora simptomele premenstruale și crampele. Scorțișoara poate avea și activitate antimicrobiană.

 

Consumul de scorțișoară în timpul alăptării

Scorțișoară folosită în cantități mici, spre exemplu, în prăjituri, este, în general, considerată sigură pentru mamele care alăptează, însă acelea care utilizează schinduful pentru a stimula producția de lapte ar trebui să evite utilizarea scorțișoarei în același timp, deoarece ambele pot provoca o scădere a zahărului din sânge. Ca atare, consumarea celor două simultan poate fi periculoasă. Scorțișoară, ca toate celelalte condimente și ierburi, nu este reglementată de FDA (The Food and Drug Administration), astfel încât eficacitatea, riscurile și beneficiile rămân necunoscute.

 

Reacțiile pentru sugari

 

Unii copii dezvoltă o sensibilitate la alimentele sau condimentele pe care le-a ingerat mama prin alăptare. La bebelușii care sunt sensibili la scorțișoară, simptomele apar, de obicei, imediat după ce mama a consumat-o. Aceștia pot deveni agitați în timpul mesei. În timp ce alți ar putea să ignore sau să se bucure de aromă. Bebelușii care experimentează diferite arome, inclusiv scorțișoară, prin intermediul laptelui matern al mamei lor, pot fi mai puțin pretențioși atunci când alimentația li se va diversifica.

 

Recomandări

 

scortisoara alaptareAtâta timp cât cantitatea nu este foarte mare, iar copilul nu dezvoltă nicio reacție adversă, mămicile se pot bucura de aroma unică a scorțișoarei. De asemenea, este recomandat să discuți cu medicul tău despre orice schimbare pe care dorești să o faci în alimentația ta, astfel încât să nu pui în pericol sănătatea copilului tău.

 

Nota pentru Scortisoara in timpul alaptarii: Dauneaza sau nu copilului?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile