Scurgere albă în sarcină? Descoperă toate detaliile


Ai scurgere albicioasă în sarcină? Află totul despre scurgerile albicioase în sarcină!

Cuprins

 • Ce este leucoreea?
  Când este normal să ai această secreție vaginală albă?
  Când să te îngrijorezi?

  Ce este leucoreea?

  Leucoreea este o formă destul de frecventă de scurgere vaginală, în special la începutul sarcinii. De obicei este subțire și albă și inofensivă. Dar, pot exista situații în care acest lichid este un semn al unei probleme la nivelul vaginului și necesită îngrijiri medicale suplimentare.

  Este normal să ai o scurgere vaginală albă de până la o linguriță în fiecare zi. Flora vaginală ajută la obținerea acestui fluid alb, care ajută la menținerea pH-ului acid în vagin și împiedică viețuirea altor agenți patogeni nocivi. Deci, această secreție albicioasă este un lucru bun!

  Când este normal să ai această secreție vaginală albă?

  Deoarece secreția vaginală albă poate părea uneori ca o infecție, este important să știi când este normal să ai leucoree și când este o problemă.

  Leucoreea este normală atunci când te confrunți cu modificări majore ale hormonilor, cum ar fi estrogenul, astfel încât este posibil să observi mai mult această secreție în timpul ovulației sau la începutul sarcinii. Este posibil să observi scurgeri sau pete pe lenjerie, deci dacă dorești să foloseșți tampoane de chilot, este cu siguranță bine.

  În timp ce leucoreea se poate întâmpla în timpul ciclului menstrual datorită modificărilor hormonului estradiol, este cel mai frecvent asociată cu descărcarea sarcinii. Poate fi tentant să vă examinați mucusul cervical pentru modificări ale descărcării albe ca fiind unul dintre primele semne de sarcină. Dar schimbările în secreția vaginală nu sunt un indicator fiabil al sarcinii.

  Creșterea leucoreei în timpul sarcinii se întâmplă de obicei mai târziu în primul trimestru sau la începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Deci, nu te aștepta să ai o scurgere albă cantitativă chiar în primele 3-4 săptămâni de sarcină.


  Când să te îngrijorezi?

  scurgere alba laptoasa in sarcinaAceastă scurgere albă nu este normală dacă vine cu mâncărime sau miros. În aceste cazuri, este posibil să fie vorba despre o infecție. Infecția vaginală cea mai frecventă este o infecție cu candida, dar, uneori, secreția mărită poate fi un semn de infecție bacteriană sau o boală cu transmitere sexuală. Discută cu medicul pentru a obține diagnosticul corect și tratamentul.

  Ai grijă de corpul tău și dacă ai motive de îngrijorare consultă-ți medicul. Pregătește-te pentru a aduce bebelușul tău sănătos pe lume și informează-te despre recoltarea celulelor stem. Baby Stem împreună cu partenerul său, Cells4Life, a adus în România cea mai performantă tehnică de stocare a celulelor stem. Află mai multe chiar aici www.babystem.ro