Cuprins: 

Semnele din naștere sunt pete pe piele care se pot observa la naștere sau la scurt timp după aceea. Majoritatea nou-născuților prezintă un astfel de semn.

Semnele din naștere vasculare – un punct roșu, roz sau purpuriu – sunt cauzate de vasele de sânge de sub piele. Unii oameni se nasc cu semne pigmentare, acestea sunt, de obicei, maro și sunt cauzate de gruparea celulelor pigmentare.

Ce este, de fapt, un semn din naștere?

În ciuda prevalenței lor, semnele de naștere sunt încă un fenomen destul de misterios. Nimeni nu știe cu adevărat care sunt cauzele semnelor din naștere. Experții spun că semnele vasculare nu sunt ereditare.

Acestea sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor din Asia, comparativ cu persoanele din alte părți ale lumii. Potrivit folclorului din Spania, Italia și unele țări arabe, semnele din naștere sunt cauzate de dorințele nesatisfăcute ale mamei în timpul sarcinii. De exemplu, dacă o viitoare mămică are poftă de căpșuni, iar această dorință nu este îndeplinită, bebelușul ei se va naște cu un semn în formă de căpșună.

Tipuri de semne din naștere

Multe semne se clasează într-una din cele două categorii, fiecare având o cauză diferită:

Semnele din naștere vasculare apar dacă vasele de sânge dintr-o anumită zonă a pielii nu se formează așa cum ar trebui. De exemplu, pot exista prea multe vase de sânge grupate într-o zonă sau vasele de sânge pot fi mai largi decât ar trebui să fie.

Semnele pigmentare apar atunci când există o supraaglomerare a celulelor pigmentare într-o zonă. Celulele pigmentare sunt cele care dau pielii culoarea naturală.

Complicațiile semnelor de naștere

Semnele de naștere sunt rareori o cauză de îngrijorare medicală.

Majoritatea semnelor din naștere nu prezintă probleme de sănătate pe termen lung pentru copil. Însă, unele semne, cum ar fi cele ieșite în relief, se pot transforma într-o inflamare deschisă și ce se poate infecta.

Un astfel de semn care se dezvoltă pe pleoapă trebuie tratat cu promptitudine, altfel există riscul unor probleme ale văzului.

Așadar, semnele din naștere reprezintă un fenomen natural de care trebuie să te îngrijorezi numai în anumite situații excepționale.

 Voteaza Semnele din nastere: Cum apar si ce semnificatii au acestea: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile