Semnele din nastere: Cum apar si ce semnificatii au acestea

Cuprins: 

Semnele din naștere sunt pete pe piele care se pot observa la naștere sau la scurt timp după aceea. Majoritatea nou-născuților prezintă un astfel de semn.

Semnele din naștere vasculare – un punct roșu, roz sau purpuriu – sunt cauzate de vasele de sânge de sub piele. Unii oameni se nasc cu semne pigmentare, acestea sunt, de obicei, maro și sunt cauzate de gruparea celulelor pigmentare.

Ce este, de fapt, un semn din naștere?

În ciuda prevalenței lor, semnele de naștere sunt încă un fenomen destul de misterios. Nimeni nu știe cu adevărat care sunt cauzele semnelor din naștere. Experții spun că semnele vasculare nu sunt ereditare.

Acestea sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor din Asia, comparativ cu persoanele din alte părți ale lumii. Potrivit folclorului din Spania, Italia și unele țări arabe, semnele din naștere sunt cauzate de dorințele nesatisfăcute ale mamei în timpul sarcinii. De exemplu, dacă o viitoare mămică are poftă de căpșuni, iar această dorință nu este îndeplinită, bebelușul ei se va naște cu un semn în formă de căpșună.

Tipuri de semne din naștere

Multe semne se clasează într-una din cele două categorii, fiecare având o cauză diferită:

Semnele din naștere vasculare apar dacă vasele de sânge dintr-o anumită zonă a pielii nu se formează așa cum ar trebui. De exemplu, pot exista prea multe vase de sânge grupate într-o zonă sau vasele de sânge pot fi mai largi decât ar trebui să fie.

Semnele pigmentare apar atunci când există o supraaglomerare a celulelor pigmentare într-o zonă. Celulele pigmentare sunt cele care dau pielii culoarea naturală.

Complicațiile semnelor de naștere

Semnele de naștere sunt rareori o cauză de îngrijorare medicală.

Majoritatea semnelor din naștere nu prezintă probleme de sănătate pe termen lung pentru copil. Însă, unele semne, cum ar fi cele ieșite în relief, se pot transforma într-o inflamare deschisă și ce se poate infecta.

Un astfel de semn care se dezvoltă pe pleoapă trebuie tratat cu promptitudine, altfel există riscul unor probleme ale văzului.

Așadar, semnele din naștere reprezintă un fenomen natural de care trebuie să te îngrijorezi numai în anumite situații excepționale.

 

Voteaza Semnele din nastere: Cum apar si ce semnificatii au acestea: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile