Semnele travaliului în timpul sarcinii Cum începe travaliul și Ce trebuie să facă o gravidă!

O sarcină normală durează, în medie, între aproximativ 37 şi 42 de săptămâni, acest calcul luându-se în considerare începând cu prima zi a ultimei menstruaţii. Travaliul începe să se manifeste între 39 şi 41 de săptămâni, însă perioada ideală de travaliu fiind considerată a fi cea desfășurată între 38-42 săptămâni de sarcină, ce are loc de la sine, fără a fi indus. Acest travaliu durează între 4 şi 24 ore şi nu presupune complicaţii. În cele mai multe cazuri, travaliile încep să se manifeste încet şi subtil, de aceea este posibil să dureze câteva ore până să realizezi dacă într-adevăr ești pe punctul de a da naștere.

Travaliul începe să se manifeste atunci când uterul începe să aibă contracţii regulate, ce se intensifică mai apoi în unele mai puternice şi mai dese.  Aceste contracţii sunt benefice, deoarece permit uterului să împingă bebeluşul şi favorizează dilatarea colului astfel încât să facă loc pentru a-l scoat pe cel mic în siguranță.

Cum să-ţi dai seama că eşti în travaliu

  • Ține cont de contracții. Dacă țin mai mult de 40 de secunde, s-ar putea să fi intrat în travaliu
  • Dopul gelatinos care ține colul închis a dispărut.
  • Ruperea apei

 

Ce trebuie să facă o gravidă o dată ce a intrat în travaliu

O dată ce ai intrat în travaliu, e posibil să ţi se spună să mai aştepţi până să mergi la spital. Fă o baie relaxantă, citeşte o carte, du-te prin mall și plimbăte, ascultă muzică sau orice activitate plăcută şi nu foarte solicitanta. Dacă ai dureri mari în timpul travaliului, dacă vezi urme de sânge sau dacă nu te simţi bine, sună-ţi doctorul şi vezi cum trebuie să procedezi în acest caz.

semnale travaliuNu te îngrijora în privinţa travaliului. Prezența acestuia nu trebuie să împiedice rutina  lucrurilor pe care le făceai în mod regulat. Dacă ți-ai pregătit bagajul pentru spital, îți poţi vedea liniştită de programul tău uzual, însă asigură-te însă că ai pus nişte prosoape curate la îndemână, acest lucru în situația în care se întâmplă să ţi se rupă apa. Geanta pentru spital trebuie să conțină toate lucrurile necesare de care vei avea nevoie pentru tine și bebelușul tău în zilele pe care le veți petrece în spital.

Imediat ce ai dat naştere bebeluşului tău, este cazul să te gândeşti la viitorul lui. Pentru a-i asigura o viaţă liniştită, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania.

Nota pentru Semnele travaliului în timpul sarcinii Cum începe travaliul și Ce trebuie să facă o gravidă!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile