Sete în sarcina – Afla aici care este justificarea setei excesive simțită în aceasta perioada!

Cuprins 

Avem momente în care simțim o nevoie mult mai accentuată de lichide. În general, este recomandat ca orice persoană să bea 8 pahare de apă pe zi, însă este posibil ca femeile însărcinate să aibă nevoie să bea puțin mai mult decât atât. Totuși, să te simți excesiv de însetată în timp ce ești însărcinată te-ar putea pune pe gânduri. Află care sunt cauzele acestui „fenomen”.

 Este normal să te simți extrem de însetată în timpul sarcinii?

Pentru majoritatea femeilor, setea crescută în timpul sarcinii este complet normală. Corpul tău are pur și simplu nevoie de mai multe lichide pentru a funcționa corect. De asemenea, bei apă nu numai pentru tine, dar și pentru cel mic din burtica ta.

Cu toate acestea, este de înțeles să te întrebi dacă este o parte normală a sarcinii sau există în urma unor cauze medicale care stau la bază.

Cauze ale setei excesive în timpul sarcinii

1. Presiunea arterială scăzută

În jurul perioadei de 24 de săptămâni de sarcină, este normal să experimentezi o scădere a tensiunii arteriale. Când se întâmplă acest lucru, inima trebuie să lucreze mai intens pentru a pompa mai mult sânge. Aceasta va contribui la setea accentuată. Există, de asemenea, câteva alte simptome pe care le poți resimți cu această scădere a tensiunii arteriale, inclusiv senzația de leșin, greață, amețeli, vedere încețoșată și anomalii ale respirației.

 2. Creșterea volumului de sânge

Sarcina poate crește volumul de sânge din corp cu aproximativ 40%. Organismul tău va avea nevoie de această cantitate suplimentară de sânge pentru a-i oferi bebelușului nutrienți și oxigen și pentru a asigura dezvoltarea corespunzătoare a celulelor. Pentru a reface această nevoie suplimentară de sânge, corpul tău cere mai multă apă.

3. Anumite alimente sau băuturi

Atunci când consumi mâncare sărată sau preparate cu multe mirodenii, poți simți o sete accentuată. Dacă te simți însetată într-un mod excesiv după ce mânânci sau bei anumite lucruri, este mai bine să le eviți pentru o perioadă.

Simptomele setei excesive în timpul sarcinii

Principalul simptom al setei excesive în timpul sarcinii este deshidratarea bruscă și constantă și nevoia de a bea apă. De asemenea:

  •         Ai o senzație de uscăciune în cavitatea orală
  •         Umflarea mâinilor, picioarelor sau gleznelor
  •         Nevoia de a urina mai frecventă
Alimentele care te hidratează în timpul sarcinii

Consumul de apă în exces te poate face să te simți balonată. În schimb, poți adauga în alimentația ta aceste legume și fructe pentru a suplini aportul de apă și pentru a reduce setea: castraveți, pepene verde și salată verde.

Deși setea excesivă în timpul sarcinii nu este ceva pentru care să-ți faci griji, ar trebui să știi care este cauza simptomului, astfel încât să poți preveni eventualele complicații. Continuă să bei apă suficientă și să mănânci sănătos pentru a avea o sarcină normală.

Nota pentru Sete în sarcina – Afla aici care este justificarea setei excesive simțită în aceasta perioada!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile