Sfaturi pentru proaspete mamici

1. Spune-i copilasului ce calitati are si ce capacitati are, ca este capabil de foarte multe lucruri bune si ca va reusi sa ajunga un om bun cand va creste. Pentru ca el va creste ceea ce il idemni sa fie, daca ii dai incredere ca este bun, ca poate face lucruri bune, mai ales cand depune eforturi pentru ele si isi asuma responsabilitati. Lauda copilasul cand isi asuma responsabilitatea, chiar daca va da gres pentru inceput, este foarte important ca  incearca.

2. Alege sa iti pedepsesti altfel copilul – vorbeste cu el despre valoarea binelui si despre ce a facut rau si de ce este rau ce a facut.

3. Vorbeste cu el politicos chiar si atunci cand simti ca te lasa rabdarea, pentru ca cu strainii suntem cat se poate de politicosi si in contexte mai putin placute. Copilul are nevoie de exemplul parintelui pentru ceea ce este rugat sa faca. Daca vrei un copil bine crescut arata-i exemplu personal.

4. Imparte timpul petrecut cu el si cu bunicii sau alte rude apropiate, pentru ca sunt multe tipuri de experienta de viata si amandoi veti avea nevoie de cate o particica din fiecare.

5. Joaca-te cu coplasul tau pe podea, unde ii va placea lui cat e mic sa stea. Vei avea o perspectiva mult mai ampla asupra felului in care vede el lucrurile de la inaltimea sa.

Nota pentru Sfaturi pentru proaspete mamici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile