Sfaturile medicilor privind efectuarea radiografiei in timpul alaptarii

 

Radiografiile folosite pentru a obține imagini dentare, ale oaselor cu ajutorul razelor X sunt o formă de radiație electromagnetică similară cu lumina, dar cu o lungime de undă mai scurtă. Razele X sunt prezente numai în timpul în care imaginea este imprimată și nu lasă nicio radiație sau radioactivitate în corp sau în lapte. Diagnosticarea cu ajutorul radiațiilor X nu are niciun efect cunoscut asupra laptelui matern, nici asupra producției de lapte.

 

Cuprins

 

 

 Radiografiile normale

Radiografiile normale, cum ar fi radiografia toracică sau radiografiile dentare, nu afectează laptele sau bebelușul, iar mama poate alăpta fără îngrijorare. Mamografiile sunt mai greu de citit când mama este în perioada de alăptare, dar acestea se pot face și mama nu trebuie să oprească alăptarea doar pentru a face o mamografie. Noile metode de imagistică, cum ar fi scanarea CT și scanările RMN, nu prezintă niciun pericol, chiar dacă se utilizează substanțe de contrast.

 

Radiografia cu substanță de contrast

Sunt sigure radiografiile cu substanță de contrast efectuate în timpul alăptării?

Dacă o mamă care alăptează are o examinare folosind medicina nucleară (de exemplu radiografia osoasă, scanarea miocardică sau scanarea paratiroidiană), alăptarea și contactul apropiat ar putea fi restricționate, în funcție de produsul radiofarmaceutic utilizat.

 

radiografie in alaptareUn produs radiofarmaceutic este un medicament radioactiv. O cantitate mică de produs radiofarmaceutic este dată unei persoane care urmează o scanare nucleară. În funcție de produsul radiofarmaceutic folosit, acest lucru face ca organismul să fie ușor radioactiv pentru o perioadă scurtă de timp (de obicei, ore sau zile).

 

În unele cazuri, poate fi necesar să se oprească alăptările pentru o perioadă de timp. Acest lucru va depinde de cât timp radioactivitatea trebuie să iasă în mod natural din corpul mamei.

 

 Informează-ți medicul

 

Este recomandat ca, dacă alăptezi și urmează să efectuezi o radiografie, să îți informezi medicul și să îi adresezi acestuia toate întrebările tale. Acest lucru va ajuta medicul să adapteze examinarea (ori de câte ori este posibil) pentru a se potrivi cel mai bine situației tale. Examinările alternative care au un impact minim asupra alăptării pot fi discutate și oferite, dacă este cazul.

 

Ai grijă de bebelușul tău și protejează-l, informându-te. Află mai multe despre stocarea celulelor stem la naștere de pe www.babystem.roVoteaza Sfaturile medicilor privind efectuarea radiografiei in timpul alaptarii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile