Simfiza pubiană: care sunt simptomele în timpul sarcinii și ce este?


Simfiza pubiana: care sunt simptomele în timpul sarcinii și ce este?

Cuprins

 • Ce este simfiza pubiană
  Simptome
  Cauze

  Ai dureri ale osului pubian atunci când stai pe scaun, mergi, sau stai întinsă pe o parte? Iată cum se numește această afecțiune, care este cauza și ce poți să faci pentru a scăpa de durere!

  Ce este simfiza pubiană

  Disfuncția simfizei pubiene este o afecțiune ce apare în sarcină, datorită anumitor factori ce țin de relaxarea ligamentelor în această perioadă.

  Simfiza pubiană reprezintă un grup de simptome care cauzează disconfort în regiunea pelviană. De obicei apare în timpul sarcinii, când articulațiile pelvine devin rigide sau se mișcă neuniform. Se poate întâmpla atât în ​​partea din față, cât și în spatele bazinului. Disfuncția simfizei pubiene este, uneori, denumită durere pelvină.

  Condiția nu este dăunătoare pentru bebeluș, dar ar putea fi foarte dureroasă pentru mamă. La anumite femei, durerea poate fi atât de severă încât afectează mobilitatea.

  Simptome

  Simptomele Simfizei Pubiene pot varia pentru diferiți oameni, atât din punct de vedere al severității, cât și al prezentării. Cele mai frecvent întâlnite simptome sunt:

 • durere în centrul din față al osului pubian
 • durere în partea inferioară a spatelui pe una sau pe ambele părți
 • durere în perineu, zona dintre anus și vagin
 • durerea uneori se deplasează spre coapse, și s-ar putea să auzi sau să simți un sunet de scrâșnire în pelvis

  Durerea este adesea mai evidentă când:

 • mergi
 • folosești scările
 • îți lași greutatea pe un picior
 • te întorci de pe o parte pe alta în patul tăuAcest lucru poate face sarcinile de zi cu zi, cum ar fi datul jos din pat, îmbrăcarea sau urcarea în mașină dificile.

  Cauze

  Cea mai comună cauză a SPD este sarcina. Se crede că SPD afectează într-o oarecare măsură până la 1 din 5 femei însărcinate.

  În timpul sarcinii, hormonii, cum ar fi relaxina, sunt eliberați pentru a slăbi ligamentele și mușchii din:

 • șolduri
  stomac
  pelvis

  Această relaxare a mușchilor este destinată pentru a ajuta corpul să dea naștere, dar, de asemenea, înseamnă că articulațiile pot deveni dezechilibrate și mai mobile decât ar fi de obicei. Acest lucru poate provoca disconfort sau durere.Deși această slăbire este destinată să ajute la naștere, uneori poți începe să produci acești hormoni la începutul sarcinii. S-ar putea să simțiți simptomele SPD cu mult înainte de a veni momentul nașterii.

  Greutatea și poziția bebelușului se consideră, de asemenea, a afecta durerea pelviană. Simptomele SPD tind să se înrăutățească pe măsură ce progresează sarcina.

  shelby-miller-640795-unsplash (1)Este mult mai puțin frecvent ca SPD să apară în afara sarcinii, dar se întâmplă. Alte cauze ale SPD variază de la leziuni pelvine la afecțiuni precum osteoartrita. În unele cazuri, nu există o cauză cunoscută.

  Încearcă să stai mai mult în pat și să își relaxezi ligamentele utilizând o centură de suport sau aplicând sticle cu apă caldă.

  Vrei să afli mai multe despre stocarea celulelor stem din cordonul ombilical? Intră pe www.babystem.ro și citește informațiile pe care ți le punem la dispoziție.

Voteaza Simfiza pubiană: care sunt simptomele în timpul sarcinii și ce este?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile