Simptome ciudate la bebeluși

Bebelușul tău poate avea simptome ciudate în primele luni de viață, însă nu este cazul să te îngrijorezi. Aceste lucruri sunt normale la început, până ce organismul lui începe să se adapteze. În acest articol vei afla câteva informații despre care nu ți se spune nimic în spital.

Ştim grija pe care o porți bebelușului tău și cât de rău te sperie orice sunet sau comportament ciudat pe care îl face, de aceea noi, cei de la Baby Stem, îţi suntem alături și îți oferim șansa de a-I crea celui mic o viață lipsită de griji. Baby Stem îți propune servicii de recoltare şi de stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Baby Stem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre.

Toate acele cărți și clase speciale pentru femeile însărcinate te-au pregătit pentru lucrurile majore: travaliul și nașterea, insomniile și alăptarea. Dar ți s-a zis despre diareea pe care o va avea copilul tău sau despre ochii încrucișați? Toate aceste lucruri par ciudate, dar în același timp sunt destul de normale și nu există niciun motiv de îngrijorare.

Secrețiile ochilor. Conductele de lacrimi ale nou-născutului sunt foarte înguste și predispuse în a se înfunda, ceea ce face ca gunoiul alb sau gălbui să se colecteze. Secreția poate părea ca un puroi, dar nu este un semn al unei infecții decât dacă albul ochiului începe să devină roșu. Tratamentul este ușor: începeți de la colțul interior al ochiului, ștergeți cu ușurință descărcarea cu o dischetă umedă din bumbac sau cu o cârpă caldă.

Sughițul continuu. Aceste spasme ale diafragmei sunt o tulburare pentru adulți, însă în cazul bebelușilor nu sunt atât de intense. Aceștia suferă zilnic de foarte multe atacuri și abia par să observe. Nu trebuie să încercați să le opriți dându-i de mâncare copilului. Se vor opri și vor începe din nou  de la sine.

Ochii încrucișați. În primele săptămâni de viață este normal ca ochii bebelușului să fie puțin „dereglați”, adică să facă mișcări necoordonate și chiar să se uite puțin încrucișat. Nu trebuie să te sperii: ochii bebelușului se adaptează la noile experiențe și stimuli, de aceea organismul bebelușului are nevoie de puțin timp pentru a învăța să controleze mușchii oculari și să își perfecționeze tehnicile de focalizare. Trebuie să știi că uneori, atunci când crezi că ochii bebelușului sunt încrucișați, în realitate nu sunt. Din cauza unei piramide nazale largi, a inflamării țesuturilor moi sau a pielii în exces din jurul ochilor bebelușului, anumite părți ale ochiului ar putea fi ascunse de pleoape în mod inegal, creând astfel un fel de iluzie optică numită pseudostrabism.

Mătreața. După naștere bebelușii tind să facă niște cojițe pe pielea capului, care cad și pare a fi mătreață. Aceste cojițe sunt de culoare galbenă sau albă și dispar după primele 6 luni de viață. La spălatul pe cap al bebelușului este indicat să masați pielea capului.

Acneea. Pare ciudat, dar da și bebelușii fac acnee. Nu sunt aceleași coșuri pe care le prezintă adolescenții, dar și acestea pun semne de întrebare. Acestea sunt mici și roși, iar, de obicei, dispar după 6 săptămâni. Coșurile bebelușilor nu se tratează, dar poți avea grijă de pilea acestuia spălându-i pielea cu un săpun delicat.

Strănutul continuu. În primele zile de viață, bebelușii pot strănuta. Asta se întâmplă din cauza că aceștia nu au eliminat tot lichidul amniotic și nu sunt obișnuiți cu particulele de praf din aer.

Baby Stem pune la dispoziţia tinerilor părinţi servicii complete de recoltare și stocare a celulelor stem la standarde înalte, prin parteneriatul cu banca numărul unu de celule stem din Germania, Seracell. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.