Simptomele sarcinii extrauterine

Conform datelor statistice, aproximativ 6% din sarcini se dovedesc a fi extrauterine.

În mod firesc şi normal, ovulul fecundat călătoreşte câteva zile prin trompele uterine şi se fixează în uter. Uneori, în cazuri mai rare ovulul nu mai ajunge să se fiseze în uter şi rămâne blocat undeva în trompele uterine, la nivelul colului uterin, sau ovare. Toate acestea desigur nu sunt medii potrivite pentru dezvoltarea fătului.

Stadiul iniţial: în sarcina ectopică simptomele iniţiale sunt aceleaşi ca şi la sarcina normală, manifestându-se prin greaţă şi slăbiciune, lipsa menstruaţiei, umflarea sânilor. Analizele hormonale vor arăta la fel ca şi la o sarcină normală. Trebuie să vă pună în gardă dureri sâcâitoare, prelungite într-o anumită zonă, acolo unde de fapt s-a fixat ovulul, deşi acestea nu sunt obligatorii.

Etapa finală: în cazul sarcinii ectopice, aceasta se termină aproximativ în săptămânile 4-7 , pentru că fătul nu mai poate creşte normal în spaţiul în care s-a fixat. Acestea sunt însoţite cu dureri severe de spate şi la nivelul abdominal, deseori se manifestă şi cu pierderea cunoştinţei, paloare. Sarcina estrauterină vă poate pune în pericol viaţa!

Ce se poate face?

Cu cât mai repede îşi va da seama femeia că este însărcinată şi îi va explica şi medicului temerile sau bănuielile sale cu atât mai bine. Medicul va avea grijă să vă ofere tot ajutorul necesar şi va realiza câteva teste.

Ce se întâmplă după?

Abia după jumătate de an de la sarcina extrauterină, cu permisiunea medicului femeia poate să încerce să rămână din nou însărcinată, dar asta în cazul în care trompele uterine rămân sănătoase.

Nota pentru Simptomele sarcinii extrauterine: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile