De regulă, în obstetrică urmărim simptome obiective și subiective ale sarcinii. Obiectiv este diagnosticul realizat de medicul ginecolog, subiectiv este cel pus de către viitoarea mămică. Ce sunt simptomele subietive ale sarcinii? Este o stare de spririt și de sănătate foarte specială. 

Care sunt simptomele pe care le resimte femeia înainte de a afla minunata veste?

O stare generală de slăbiciune și oboseală- acesta este adeseori primul și cel mai remarcat simptom al sarcinii. În prima săptămână femeile simt dintr-o dată o scădere a forțelor și a capacității de lucru a organismului. Femeia devine mai zăpăcită, dezorganizată, își pierde puterea de concentrare și memoria devine mai slabă. Viitoarele mămici devin mai somnoroase și mai epuizate, cauza acestora este scăderea tensiunii arteriale, la debutul sarcinii sângele coboară mai ales în uter, datorită progesteronului.

Schimbări de apetit– iată încă un simptom subiectiv al sarcinii. Mai ales aceste schimbări se resimt de dimineață, deseori femeile nici nu doresc să mai mănânce de dimineață. De multe ori aceste schimbări sunt provocate de stările de rău matinale, de slăbiciune și greață. Aceste stări de rău sunt cauzate de reacția organismului la apariția sarcinii, mai ales reacția sistemului imunitar, care percepe sarcina ca pe organism non-self și produce anticorpi. Pe parcursul înaintării în sarcină sistemul imunitar se va opri din încercarea de a se opune dezvoltării sarcinii.

Schimbări de gust– Sunt binecunoscute schimbările de gust ale viitoarelor mămici, ba le e poftă de sărat, ba de dulce. Deseori se întâmplă chiar ca alimentele și mâncărurile cândva îndrăgite să capete un gust îngrozitor în sarcină. Toate aceste schimbări sunt legate cu nevoia pe care o resimte acum organisuml pentru anumite elemente nutritive. Poate tocmai de asta uneori femeiele însărcinate pot avea cele mai ciudate pofte, să mănânce cretă, să lingă un cui de fier…

Emoții– este vorba despre schimbări bruște de dispoziție, de câteva ori pe zi. Ba nervoasă, ba plângăcioasă, ba cea mai fericită și din nou stresată, poate sunt semne că sunteți însărcinată? Simptome asemănătoare pot să apară în cazul sindromului premenstrual.

Simptome fizice– uneori poate fi vorba despre întărirea sânilor, creșterea lor, senzația de disconfort în partea de jos a abdomenului și chiar durere.

 Voteaza Simptomele subiective ale sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile